17.9 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgentia SAPARD va avea un nou director

Agentia SAPARD va avea un nou director

Directorul Agentiei SAPARD, Stefan Mitrache, va fi inlocuit din functie daca nu isi va depune demisia in termen de trei zile, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor, Ilie Sirbu. „A fost analizata eficienta domnului Mitrache in raport cu atributiile de serviciu, cu ordinele ministerului, si am convenit sa ii acordam o perioada de gratie de trei zile, in care isi poate depune demisia. Daca acest lucru nu se va intimpla, cazul va ajunge la Comisia de disciplina si decizia o va lua ministerul“, a declarat Sirbu.

Principalele motive pentru numirea unei noi conduceri sint numarul redus de proiecte depuse la birourile teritoriale ale Agentiei si sesizarile primite din teritoriu privind modul de tratare a celor care au solicitat finantare SAPARD.

„Multi primari se pling ca le sint refuzate proiectele fara o cercetare amanuntita si ca sint tratati cu aroganta de catre angajatii Agentiei. Domnul Mitrache a fost atentionat in repetate rinduri in legatura cu aceste aspecte, dar nu am inregistrat nici o schimbare. Nu am facut eforturi de acreditare a Agentiei pentru ca aceasta sa devina regatul domnului Mitrache“, a spus Sirbu.

Acesta s-a referit, de asemenea, la sesizari privind legatura unor firme de consultanta, care efectueaza documentatia pentru proiectele depuse, cu Agentia SAPARD. Agentia a primit, in prima sesiune de depuneri – luna august, 160 de cereri de finantare nerambursabila, numar considerat nesatisfacator de ministrul Sirbu.

Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor (MAAP) a prezentat o lista cu 21 de functionari publici din teritoriu – directori ai directiilor generale pentru agricultura, ai directiilor fitosanitare, inspectori si contabili – care nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu, si care vor fi inlocuiti din functie daca nu isi vor depune demisia in termen de trei zile. Sirbu a adaugat ca au fost controlate toate directiile aflate in subordinea Ministerului Agriculturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS