14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSintem in Grupa Mondiala

Sintem in Grupa Mondiala

Echipa de Cupa Davis a Romaniei s-a calificat in Grupa Mondiala, dupa ce a invins reprezentativa Slovaciei in intilnirea de baraj de la Presov. Tenismanul Andrei Pavel a adus punctul decisiv in intilnirea cu Slovacia, dupa ce l-a invins ieri, in penultimul meci de simplu, cu 7-6 (7-1), 6-2, 6-2, pe cel mai bun jucator al gazdelor, Dominik Hrbaty. Dupa meci, Pavel l-a intrebat pe Ilie Nastase: „Oare cum am putut sa alerg atit de mult azi?“ Pavel, care a fost cel mai bun jucator al nostru, a adus Romaniei doua puncte si a avut o contributie importanta si in meciul de dublu.

Romania conducea, inaintea ultimului meci din intilnirea de baraj, cu 3-1, si s-a calificat in elita Cupei Davis. In ultima partida, care nu mai avea nici o miza, Victor Hanescu l-a intilnit pe Karol Beck. Acest joc s-a terminat dupa inchiderea editiei ziarului nostru.

Vineri, in primul meci al intilnirii de baraj, slovacul Dominik Hrbaty l-a invins pe Adrian Voinea cu 6-3, 6-4, 3-6, 6-3. In cel de-al doilea meci al primei zile de concurs, Andrei Pavel l-a invins, cu 6-0, 6-3, 6-7 (3/7), 6-2, pe Karol Kucera.

Simbata, in proba de dublu, perechea Andrei Pavel / Gabriel Trifu a invins, cu scorul de 6-7 (4/7), 7-6 (7/5), 4-6, 6-3, 8-6, cuplul slovac Dominik Hrbaty / Karol Beck, dupa mai mult de patru ore de joc.

Echipa Romaniei a jucat pentru a saptea oara consecutiv in barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala, inregistrind a treia victorie. Precedentele doua succese au fost inregistrate in 1996, cu Belgia, si in 2000, cu Zimbabwe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS