11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProiectul de modificare a statutului functionarilor publici creeaza nemultumire in Dolj

Proiectul de modificare a statutului functionarilor publici creeaza nemultumire in Dolj

Functionarii publici doljeni protesteaza impotriva modificarilor pe care parlamentul intentioneaza sa le aduca Legii nr.188/1999, privind statutul acestei categorii profesionale, la propunerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP).

Potrivit acestei initiative, legea cu pricina va suferi modificari importante, printre care si infiintarea unei clase a inaltilor functionari publici. SAP Dolj considera ca numarul actual al functionarilor publici va scadea dramatic, in urma retragerii acestei calitati tuturor celor cu studii medii, precum si personalului din aparatul propriu al autoritatilor, serviciilor si institutiilor publice.

Daca initiativa ANFP va fi adoptata, in Dolj vor exista doi inalti functionari publici care se vor bucura de un statut special: secretarul general al prefecturii si secretarul general al consiliului judetean.

„Sistemul de salarizare propus va favoriza extrem de mult functionarii publici cu functii de conducere, pe cei cu grad inalt, si ii va descuraja pe cei tineri prin salarii foarte mici.

De exemplu, suplimentul postului (25%), sporul pentru performantele individuale deosebite (15%), fondul de premiere (15%), prima anuala (al 13-lea salariu), stimulentele, sint instrumente prin care se va realiza o discriminare intre functionarii publici, la discretia conducatorilor“, a precizat liderul SAP Dolj, Ringo Damureanu.

Desi s-a promis o crestere semnificativa a salariilor, sindicalistii doljeni considera ca o mare parte din bani vor merge catre functionarii privilegiati.

Punctul de vedere al sindicatului va fi prezentat saptamina viitoare, la Consiliul National al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici din Romania, care se va desfasura pe 26-27 septembrie, la Iasi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS