13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru stabi de la SC Celule cercetati pentru luare de mita

Patru stabi de la SC Celule cercetati pentru luare de mita

Politistii doljeni au solicitat Parchetului trimiterea in judecata a patru persoane, dintre care doi fosti directori ai SC CELULE ELECTRICE SA Bailesti, pentru abuz in serviciu si luare de mita.

Gabriel Dan Jinga, fost director general la SC CELULE ELECTRICE SA Bailesti, si Valeriu Bechelescu, fost director economic la aceeasi societate, au predat, in perioada august-septembrie 2000, lui Constantin Vaculesteanu, administrator la SC VACULESTEANU SRL Botosani, si Liviu Lepadat, administrator la SC SEMITE SRL Onesti, procese-verbale de compensare a datoriilor reciproce in valoare de patru miliarde de lei.

Acestea nu erau inregistrate la nici una dintre societatile mentionate, iar in baza acestora Vaculesteanu s-a deplasat la SC LETEA Bacau si CHIM COMPLEX SA Borzesti, unde a predat bonurile si a primit in schimb bani numerar si marfa de patru miliarde de lei. Din aceasta suma, la SC CELULE ELECTRICE SA Bailesti a ajuns numai un miliard. 900 de milioane de lei au ajuns la Liviu Lepadat – bani primiti prin mandat postal si ordine de plata – pentru ca a inlesnit tranzactia, iar 70 de milioane de lei i-au fost trimise prin mandat postal lui Valeriu Bechelescu, pe numele fiului si al ginerelui.

Prejudiciul a fost de trei miliarde de lei in dauna SC CELULE ELECTRICE SA Bailesti. Cei patru au fost retinuti marti, 17 septembrie, de lucratorii Politiei Economico-Financiare doljene si au fost prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, cu propunerea de trimitere in judecata pentru abuz in serviciu – Valeriu Bechelescu si Gabriel Jinga – si abuz de incredere – Constantin Vaculesteanu si Liviu Lepadat. Procurorii au considerat insa ca invinuitii pot fi cercetati in stare de libertate, nefiind necesara arestarea lor preventiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS