Primarul Craiovei, Vasile Bulucea, s-a intilnit miercuri cu Nicolae Mischie, presedintele Consiliului Judeten Gorj, pentru a pune la punct demararea construirii unui bazin de acumulare de apa Tismana Aval II, investitie care ar rezolva problema alimentarii cu apa a 18 localitati din Gorj si a municipiului Craiova. La intilnire au mai participat directorul tehnic al Primariei Craiova si reprezentantii HIDROELECTRICA. „Am tot aminat timp de doi ani aceasta investitie pentru ca nu am avut bani. Primarul Craiovei a raspuns initiativei noastre si a venit sa discutam despre negocierea pe care a avut-o cu investitorii spanioli. Au fost interesate mai multe firme, atit pentru partea de proiectare, cit si pentru cea de executare. Si-au anuntat vizita pentru zilele urmatoare, dar este tardiv. Investitorul spaniol ne da cea mai buna dobinda, de 6%, si ne acorda o perioada de gratie intre zece si 15 ani. Costul lucrarilor este greu de evaluat, dar se va ridica la 50 de milioane de dolari. Jumatate din bani ii vom lua cu imprumut de la spanioli“, a spus Nicolae Mischie.
Mischie si Bulucea au decis marirea capacitatii hidrocentralei si a lacului de acumulare
Lucrarile la bazinul de acumulare de apa Tismana Aval II vor fi demarate anul viitor si se vor derula pe parcursul a trei ani. HIDROELECTRICA Tirgu Jiu a inceput deja actiunea de realizare a studiului de fezabilitate. Presedintele Consiliului Judetean Gorj a precizat ca la intilnirea de ieri s-a decis marirea capacitatii pentru hidrocentrala care va fi construita. De asemenea, suprafata lacului de acumulare va fi extinsa pentru ca acesta sa poata capata si destinatie de agrement. Nicolae Mischie a spus ca urmatorul pas va consta intr-o deplasare la Bucuresti pentru ca lucrarea sa fie cuprinsa in strategia Ministerului Industriei si Resurselor din 2003.
Serafinceanu si Mischie si-au impartit padurile de la granita
Dupa ce au rezolvat problema apei, autoritatile din Gorj au trecut repede la paduri si drumuri. Prefectul de Hunedoara a fost al doilea oaspete al judetului. Aurelian Serafinceanu a venit in vizita pentru a discuta problema padurilor de la granita dintre Gorj si Hunedoara. „Trebuie sa clarificam situatia padurilor aflate pe raza judetului Gorj si care sint gospodarite de ocoalele silvice din Hunedoara si invers, pentru a clarifica o data pentru totdeauna limitele judetului. Este vorba despre o suprafata destul de mare. Aceleasi probleme le avem si cu judetele Mehedinti si Caras-Severin. Gorjul are 22.000 de hectare la ocoalele silvice din celelalte judete“, a precizat Mischie. S-a mai discutat despre modernizarea a doua drumuri care leaga Gorjul de Uricani si Lupeni, lucrari ce se pot face doar printr-un program extern de finantare.