11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarantina de pesta porcina continua la Crimpoia

Carantina de pesta porcina continua la Crimpoia

Comuna Crimpoia din judetul Olt este in continuare in carantina de gradul II, fiind declarata in urma cu aproape doua saptamini focar de infectie cu pesta porcina. Specialistii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Olt au spus ca de la aparitia bolii au fost sacrificati in total peste 40 de porci care prezentau simptomele specifice pestei, din care numai sase zilele trecute. Acestia au declarat ca rezultatul probelor trimise la Institutul de diagnostic si sanatate animala din Bucuresti a confirmat diagnosticul presupus de ei cu privire la pesta porcina.

Autoritatile locale impreuna cu angajatii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt au luat masuri de vaccinare a porcilor si de limitare a circulatiei acestora spre tirguri sau alte locuri pentru comercializare. Directorul adjunct al DSV Olt, Nicolae Patuleanu, a declarat ca boala a aparut la porcii care nu au fost vaccinati de proprietari. El a precizat ca pina acum s-a reusit administrarea vaccinului la peste 6.000 de animale, in aceasta perioada doza acordindu-se gratuit.

Nicolae Patuleanu a spus ca a fost declarata zona de protectie in comunele limitrofe Tufeni, Serbanesti, Nicolae Titulescu si Valeni, iar zona de supraveghere in localitatile Icoana, Corbu, Izvoarele, Seaca, Mihaiesti, Potcoava, Movileni si Schitu.

Reprezentantii DSV au precizat ca situatia este sub control, iar astazi se va finaliza actiunea de vaccinare a tuturor animalelor din zona de protectie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS