13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSubofiþerul Florentin Lazãr este alãturi de colegii sãi pe o placã comemorativã

Subofiþerul Florentin Lazãr este alãturi de colegii sãi pe o placã comemorativã

Politistii mehedinteni au comemorat ieri un an de la disparitia subofiterului Florentin Lazar, mort intr-un stupid accident de circulatie, in timp ce se afla la datorie. In noaptea de 17 spre 18 septembrie 2001, in jurul orei 0.30, politistul, in virsta de 32 de ani, a fost lovit din spate de un autoturism pe raza localitatii Simian. El a decedat, la scurt timp, la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin.

Cel care l-a accidentat, Cristian Cirstulescu, a declarat ca a vrut sa depaseasca o masina si nu l-a vazut pe politist. Autorul accidentului mortal a fost arestat si apoi inchis, pentru savirsirea infractiunii de ucidere din culpa. Analiza probelor biologice a dovedit ca acesta consumase alcool. Florentin Lazar s-a incadrat in anul 1994 in politie, iar din 1998 lucra la Biroul Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin. El era casatorit, dar nu avea copii. Acesta a fost facut sublocotenent postmortem, prin ordin al ministrului de interne.

La inmormintarea sa, anul trecut, au participat citeva sute de oameni, iar colegii de la Serviciul Circulatie au purtat o panglica neagra si tabloul sau, pe parbrizul autoturismelor, timp de mai multe zile. Prin grija politistilor mehedinteni, la cimitirul ortodox din Drobeta Turnu Severin, unde a fost inhumat Florentin Lazar, a fost ridicat un monument funerar. In holul politiei municipiului, a fost descoperita ieri o placa comemorativa, in cinstea politistului mort la datorie. „Incercam, in acest fel, sa pastram amintirea acestui politist, care a facut cinste unitatii din care a facut parte, dar si comunitatii“, a spus comisarul Alexandru Draghici, seful Politiei Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS