22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveanca a fost prinsa la Portile de Fier I

Craioveanca a fost prinsa la Portile de Fier I

Politistii de frontiera mehedinteni au retinut ieri, la punctul de trecere a frontierei „Portile de Fier I“ o romanca de etnie roma din Craiova, data in urmarire generala, de Inspectoratul Judetean al Politiei Dolj, in luna august 2001.

Craioveanca V., de 43 de ani, cu domiciul stabil in Craiova, avea asupra sa un titlu de calatorie eliberat de Ambasada Romana din Roma, pe numele unei alte persoane.

In urma cercetarilor, s-a constatat ca aceasta a fost condamnata de sapte ori, pentru savirsirea mai multor infractiuni, in special pentru furt.

Ca sa scape de inchisoare, s-a internat la Poiana Mare

In luna februarie 2001, craioveanca a fost retinuta de organele de politie din Carei, judetul Satu-Mare, pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

„A sustras bijuterii in valoare de doua milioane de lei, fapta pentru care a fost trimisa in judecata. In baza unui certificat medico-legal, a fost internata la Spitalul de boli psihice din Poiana Mare, de unde a fugit in iulie 2001. In aceeasi luna, Craioveanca V. a iesit legal din tara, impreuna cu sotul si cu cei sapte copii, in Ungaria, iar de aici a ajuns, ilegal, in Italia. Prinsa la cersit de catre autoritatile din Roma, si-a ascuns identitatea, motiv pentru care a fost readmisa in Romania“, a spus inspector principal Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

Impotriva femeii s-a inceput urmarirea penala, pentru savirsirea infractiunii de fals privind identitatea, trecere ilegala a frontierei altor state si intrare ilegala pe teritoriul Romaniei. Dosarul urmeaza sa fie inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS