14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConducerea scolii de la Penitenciarul Turnu Severin a fost schimbata

Conducerea scolii de la Penitenciarul Turnu Severin a fost schimbata

Conducerea scolii de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin a fost schimbata in urma unui control comun, efectuat de catre inspectorii scolari mehedinteni si reprezentantii Ministerului Justitiei. Principalele nereguli imputate directorilor au fost managementul prost si neluarea unor masuri in cazul profesorilor care nu treceau pe la cursuri. Potrivit inspectorului Stelian Petrescu, de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti, au fost operate schimbari si in rindul cadrelor didactice, majoritatea celor care predau acum la penitenciar fiind cadre calificate: „Peste 80% au gradul I si speram ca isi vor face datoria asa cum trebuie“. Probleme in rindul cadrelor didactice nu se regasesc insa numai in cazul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, ci si in alte scoli din judetul Mehedinti.

Noua scoli au fost comasate din cauza lipsei de elevi

Repartizarea pe posturi a cadrelor didactice, actiune care s-a prelungit pina in ultima zi de vacanta, a dus la o lipsa de invatatori in Mehedinti. O parte dintre cei care au obtinut un loc in mediul rural au renuntat sa se mai prezinte la posturi, cum a fost cazul Scolii din Traiana, unde, in prima zi, elevii nu au avut invatator. „Am redistribuit 17 posturi de invatatori, printre care si in localitatea unde, in prima zi, elevilor nu a avut cine sa le predea“, a spus Stelian Petrescu, inspector la ISJ Mehedinti. Marti s-au realizat si incadrarile la Scoala speciala de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin si la Scoala speciala „Constantin Pufan“.

Alte noua scoli din Mehedinti au fost comasate, deoarece numarul de elevi era foarte mic, iar rezultatele de la examenul de capacitate din acest an au dovedit ca profesorii nu acorda un maxim de interes pentru pregatirea elevilor. Cele noua microbuze primite din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii au fost deja trimise catre comunele respective, primariile avind obligatia de a asigura cheltuielile pentru salariul soferului si pentru intretinerea autovehiculului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS