20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„S-au facut investitii masive, iar spaga inca exista!“

„S-au facut investitii masive, iar spaga inca exista!“

Recunoaste directorul general al spitalului dr. Florin Paraschiv

La cinci luni de la numirea in functie, conducerea Spitalului Judetean Slatina a organizat ieri o conferinta de presa in care au fost prezentate atit realizarile, cit si nerealizarile din acest interval. Directorul general al unitatii sanitare, dr. Florin Paraschiva, a declarat ca majoritatea investitiilor efectuate in cele cinci luni nu s-ar fi putut niciodata transpune in practica fara ajutorul sponsorilor.

„Pina in prezent, tot ceea ce inseamna sponsorizare, respectiv lucrari de igienizare, forta de munca specializata, instrumentar si aparatura medicala, materiale de constructii, se ridica la aproximativ 12 miliarde de lei, daca nu mai mult. Ori, noua ne-ar fi fost absolut imposibil sa facem cu bugetul de stat investitiile care se vad acum in spital sau cele ce se vor vedea peste putin timp“, a spus directorul Paraschiva. Intr-adevar, cu cele patru miliarde de lei pe care i-a avut la dispozitie in acest an, tinara echipa de conducere a spitalului slatinean nu ar fi putut amenaja modern toate grupurile sanitare ale unitatii ori unele sectii care nu au mai „simtit“ urma de bidinea de cel putin zece ani. Planurile de viitor sint si mai mari: amenajarea moderna a parterului spitalului, a Unitatii de Primiri Urgente (UPU), a Policlinicii spitalului si a blocului materno-infantil. Acest lucru va insemna aparatura medicala performanta, lucrari de igienizare/renovare, inlocuirea timplariei de lemn cu timplarie din PVC etc. Totodata, pina la sfirsitul anului se intentioneaza finalizarea amenajarii a doua saloane cu plata, urmind ca, in final, fiecare sectie sa posede astfel de saloane.

„Cind o sa scrie pe hirtie acuzatiile, dau inapoi“

Problema cea mai acuta cu care se confrunta intreg sistemul sanitar romanesc (adica spaga) a fost si ea abordata in timpul conferintei. Directorul spitalului, dr. Paraschiva, a recunoscut ca perioada care s-a scurs de cind a preluat conducerea unitatii alaturi de dr. Sorin Lesnic, directorul adjunct, a fost prea scurta pentru a face sa dispara acest flagel care a intoxicat spitalele din tara. „Parerea mea este ca fenomenul spagii inca exista in Spitalul Judetean din Slatina. Dovedit insa, eu nu am cunostinta de asa ceva. Vin multe persoane la mine cu asemenea acuzatii, dar cind este vorba sa scrie pe hirtie acuzatiile, dau inapoi“, a spus, ridicind din umeri, dr. Florin Paraschiva. Conducerea spitalului a promis insa ca sfirsitul anului va aduce cu sine o imagine noua a Spitalului Judetean Slatina, care va ajunge astfel sa concureze cu cele mai moderne spitale din tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS