18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn patron de service auto vrea sa administreze pietele din Banie

Un patron de service auto vrea sa administreze pietele din Banie

Consiliul Local Craiova ar putea da in administrare mai multe piete din oras unei singure firme private. Cu toate ca numele societatii nu figureaza pe ordinea de zi a sedintei ordinare de la sfirsitul acestei luni, mai multi consilieri municipali sustin ca este vorba despre RAY SERVICE SRL Craiova, un service auto al carui patron, Alexandru Opran, este membru PSD.

Actualul director al serviciului de administrare a pietelor, Gheorghe Calinoiu, este consilier municipal PSD, cele doua functii fiind incompatibile, potrivit majoritatii consilierilor opozitiei. Viceprimarul Antonie Solomon a declarat ca doreste ca sectorul privat sa ia amploare in municipiu, dar ca ar fi normal sa se organizeze o licitatie publica.

„Toti cei peste 100 de angajati ai serviciului de administrare a pietelor vor avea in continuare obiectul muncii, deoarece Piata Centrala si tirgul de saptamina din Romanesti, care vor ramine in administrarea lor, reprezinta peste jumatate din suprafata pietelor craiovene“, a mai spus Antonie Solomon. Deocamdata, nu se cunosc amanuntele acestei asocieri, intrucit referatul de specialitate care urmeaza sa fie prezentat consilierilor nu este complet. Potrivit viceprimarului, patronul ar fi promis ca participa la sponsorizarea echipelor de volei ale Universitatii Craiova, pentru care, la ultima rectificare bugetara, nu s-au gasit decit 600 de milioane de lei, fata de cele peste opt miliarde, cit ar fi fost necesare pentru raminerea formatiilor in Divizia A. Cu toate ca intre timp unul dintre initiatorii acestui proiect de hotarire s-a retras „pentru a studia mai in amanunt problema“, propunerea va intra totusi pe ordinea de zi a sedintei CLM de la sfirsitul lunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS