19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMilitarii romani au sarbatorit, in Afganistan, opt ani de la infiintarea batalionului

Militarii romani au sarbatorit, in Afganistan, opt ani de la infiintarea batalionului

O comisie condusa de comandantul Brigazii 2 Infanterie „Rovine“ din Craiova, general de brigada Ion Pilsoiu, viziteaza, in perioada 14-18 septembrie, tabara detasamentului „Red Scorpions“ din Kandahar. Conform declaratiilor ofiterului de relatii publice al batalionului romanesc din Kandahar, George Coman, comisia formata din ofiteri de la Statul Major General si Statul Major al Fortelor Terestre a evaluat in ce masura militarii romani au reusit sa se integreze in Forta Multinationala din Kandahar si modul in care isi indeplinesc misiunile. Moralul militarilor este excelent, toti sint „sanatosi si increzatori in reusita misiunii la care participa“, sustine George Coman.

Membrii delegatiei au vizitat zona Aeroportului Kandahar, posturile de paza care asigura securitatea acestui obiectiv, au survolat zona de responsabilitate cu un elicopter de lupta al Fortelor Aeriene Americane si au avut o intilnire cu colonelul James Huggins, comandantul Fortei Multinationale dislocate in Kandahar. Militarii au aniversat duminica opt ani de existenta a Batalionului 26 „Neagoe Basarab“ din Craiova, cunoscut in Kandahar cu numele de „Red Scorpions“. Maiorul Nicolae Ciuca, comandantul „scorpionilor“, i-a inminat comandantului Brigazii o placheta cu sigla unitatii, sub care a fost gravat numele cu care sint cunoscuti oltenii din Craiova: „Red Scorpions“. O placheta asemanatoare au primit si comandantii de subunitati, pentru ca ei sint cei care „duc greul misiunilor, participind nemijlocit in teren la executarea lor.“

Batalionul romanesc a participat, saptamina trecuta, la o serie de exercitii cu trageri de lupta, in afara bazei de dispunere a Fortei Multinationale din Kandahar. S-au executat trageri cu toate categoriile de armament aflate in dotare, atit cel de infanterie, cit si cel de artilerie, simulindu-se conditiile reale din cimpul tactic. Printre tinte au fost intercalate si obiective pe post de „persoane necombatante“, pentru ca militarii sa se acomodeze cu situatii cit mai apropiate de cele reale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS