18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCredite de peste sapte miliarde de lei pentru IMM-urile gorjene

Credite de peste sapte miliarde de lei pentru IMM-urile gorjene

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj a acordat de la inceputul acestui an credite in valoare de 7,25 miliarde de lei in vederea crearii de locuri de munca. Pe baza acestui program de creditare cu dobinda subventionata au fost create 97 de locuri de munca. De aceste credite pot beneficia atit intreprinderile mici si mijlocii (IMM), cit si unitatile cooperatiste, asociatiile familiale, persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati independente. Pentru fiecare loc de munca nou-infiintat, intreprinzatorul primeste o subventie de 75 de milioane de lei. Judetul Gorj are la dispozitie in acest an 22 de miliarde de lei destinate in exclusivitate acestui program.

Daca solicitarile vor fi numeroase, Gorjul ar putea primi fonduri suplimentare

Cele sapte proiecte aprobate pina in prezent in judetul Gorj au fost intocmite pentru activitati in domeniul confectiilor si constructiilor metalice, timplarie PVC, servicii hoteliere si panificatie. Creditele se acorda pentru o perioada de un an pentru activitati de productie si de maximum trei ani, in cazul investitiilor. Dobinda care se percepe este 50% din dobinda la zi practicata de BNR.

„Actiunea merge mai bine decit anul trecut, cind o parte din fonduri au fost returnate pentru ca nu am avut cui sa le acordam. Noi ii consiliem pe intreprinzatori pentru realizarea proiectului, dar banca este cea care decide sau nu acordarea creditului. Sint proiecte ample, pentru sume mari. Daca solicitarile vor depasi plafonul, acesta se poate suplimenta cu fonduri de la alte judete care nu si-au atins plafonul acordat“, a spus Claudiu Bocean, purtatorul de cuvint al AJOFM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS