18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmenzi de jumatate de miliard de lei pentru nereguli in constructii

Amenzi de jumatate de miliard de lei pentru nereguli in constructii

Seful Serviciului urbanism al Primariei Tirgu Jiu si mai multi primari din judet se numara printre cei amendati

Amenzile acordate de la inceputul acestui an in judetul Gorj pentru neregulile sesizate in domeniul constructiilor totalizeaza aproximativ 500 de milioane de lei. Aproape jumatate din aceasta suma o reprezinta amenzile din trimestrul III, care se ridica la 233 de milioane de lei.

„Din totalul amenzilor aplicate in trimestrul III, 180 de milioane au reprezentat sanctiunile pentru nereguli in constructii, iar 53 de milioane au fost amenzi pentru calitatea constructiilor“, au precizat inspectorii de specialitate.

Cea mai grava neregula inregistrata in a doua jumatate a anului a fost semnalata la terasa Jalesul a firmei NIC SUN, pentru o constructie ridicata ilegal care s-a prabusit peste citiva muncitori, ranindu-i grav. Patronul firmei, constructorul, dar si primarul localitatii au primit atunci amenzi care au depasit 100 de milioane de lei.

Toate amenzile aplicate sint contestate in justitie

Constructorii si patronii nu sint singurii amendati pentru nereguli in domeniul constructiilor. Sapte primari din Gorj au fost depistati ca au eliberat autorizatii fara avizele necesare sau nu au dus la indeplinire masurile impuse de inspectorii in constructii.

Seful Serviciului Urbanism al Primariei Tirgu Jiu a primit, la rindul sau, o amenda de zece milioane de lei pentru ca a eliberat o autorizatie de construire fara ca solicitantul sa aiba toate avizele legale necesare. Un fenomen obisnuit pentru Inspectoratul in Constructii al judetului Gorj a devenit faptul ca aproape toate amenzile aplicate sint contestate in justitie.

„Pe trimestrul III toate amenzile pe care le-am aplicat au fost contestate. Cele care se mai platesc sint cele privind calitatea, pentru ca sint mai mici. Pentru nereguli, amenzile sint foarte mari si toti cei care le primesc le contesta. Justitia ne mai da si noua dreptate, dar le mai da si lor“, a spus Ilie Merfu, seful Inspectoratului in Constructii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS