11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPesedistii din Olt sint multi, destepti, frumosi, da' rau-platnici

Pesedistii din Olt sint multi, destepti, frumosi, da’ rau-platnici

Senatorul Ioan Solcanu si prof. dr. Sorin Oprescu au fost vineri prezenti la Slatina pentru a participa la sedinta consiliului judetean al PSD Olt, pentru a evalua din punct de vedere politic activitatea organizatiei din ultimii doi ani.

„Am analizat din punct de vedere organizatoric, al structurii , al raporturilor dintre organizatie si celelate partide, ONG-uri, sindicate, modul in care parlamentarii se implica in activitatea politica la nivelul judetului, modul in care directiile de partid sint aplicate in teritoriu si, nu in ultimul rind, starea de spirit a organizatiei Olt. Avem de-a face cu o organizatie puternica, dintre cele mai bune din tara, cu peste 22.000 de membri si 290 de organizatii in toate cele 101 localitati. Mai sint anumite defectiuni si discutii contradictorii, dar sint democratice, statutare… Echipa este formata din multe personalitati marcante. Incasarea cotizatiilor la nivelul organizatiei nu se desfasoara insa in ritmul prevazut de normele metodologice“, a declarat senatorul Ioan Solcanu.

Acesta a spus ca, in mod normal, valoarea totala a cotizatiilor la nivelul organizatiei ar trebui sa fie de trei miliarde pe an, din care o parte sa ramina la nivelul organizatiilor locale, o parte sa ajunga la organizatia judeteana, iar o parte – la centru. El a precizat ca alte organizatii mai mici au adus sume identice cu cea din Olt.

Pentru a salva cit de cit „fata“ buzunarelor oltene, prefectul de Olt, Marin Diaconescu, a explicat ca s-a ajuns la aceasta situatie deoarece valoarea medie a cotizatiei pe membru este de 15.000 de lei pe luna, dar s-a acceptat ca unii membri sa plateasca numai doua-trei mii de lei pe luna, „cu riscul de a fi criticati“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS