12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresorul de la depozitul de munitie din Caransebes se plimba in libertate cu un pistol mitraliera si 30 de cartuse

Agresorul de la depozitul de munitie din Caransebes se plimba in libertate cu un pistol mitraliera si 30 de cartuse

• Testul cu detectorul de minciuni nu a fost relevant • Presedintele Croatiei nu si-a anulat vizita in Caras-Severin

Cautarile pentru prinderea agresorului soldatului atacat in postul de santinela de la depozitul de munitie de pe Valea Senchii, apartinind UM 01172 Infanterie, au continuat si ieri. Politistii din Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara si Timis au organizat filtre, pe tot parcursul noptii, dar si ieri. Vizita presedintelui Croatiei, Stipe Mesici, in judetul Caras-Severin nu a fost contramandata, in ciuda tuturor riscurilor.

Soldatul Marius Achim Nica, de 20 de ani, din comuna Obreja, a fost atacat cu un cutit, in noaptea de 10 spre 11 septembrie, in jurul orei 1.30, de un necunoscut si deposedat de arma din dotare, un Kalasnikov calibrul 7,62 mm, si de un incarcator cu 30 de cartuse. Ranit, militarul a strigat dupa ajutor si a telefonat ofiterului de serviciu, care a dat alarma. Militarul a sustinut, in urma anchetei efectuate ulterior, ca a fost luat prin surprindere, stind rezemat de un extinctor, cu arma din dotare linga el. Potrivit descrierilor, agresorul, care avea 1,70-1,75 metri inaltime, 30-35 de ani si purta o bluza albastra de trening cu gluga, i-a aplicat o lovitura de cutit in gura. Lama cutitului i-a sectionat o amigdala si o parte din obraz si s-a oprit foarte aproape de carotida. In altercatia care a avut loc, militarul s-a ales si cu o rana superficiala la antebratul sting.

Intrucit anchetatorii au avut dubii in privinta declaratiilor oferite de victima, a fost adus, de la Timisoara, detectorul de minciuni, pentru a se stabili daca Marius Achim Nica a spus sau nu adevarul. Anchetatorii au extins cercetarile si la grupul de prieteni si cunoscuti ai militarului.

Politistii au primit ordin sa actioneze in cazul oricarui suspect

Potrivit purtatorului de cuvint al IJP Caras-Severin, inspector principal Dan Bortis, concluziile desprinse in urma testului cu detectorul de minciuni nu sint relevante:

„Nu toate raspunsurile au fost clare, astfel ca suspiciunile nu au fost inlaturate definitiv, dar testul nici nu il incrimineaza. Nu avem nici o proba care sa dovedeasca vinovatia soldatului. In aceste conditii, sintem in continuare in stare de alerta si in cautarea celui care l-a lovit si

i-a sustras arma si munitia“.

Patrule de politisti si militari au controlat trenurile de persoane si marfa, iar Politia de Frontiera a intarit punctele de paza pe fisia de granita. Intrarile si iesirile din judetele Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara si Timis sint pazite, militarii primind ordin sa actioneze cu fermitate la aparitia oricarei persoane suspecte.

Cercetarile sint coordonate de general-maior Ioan Sabau, comandantul Corpului IV de Armata Cluj-Napoca, cazul fiind preluat de Parchetul Militar Timis. In urma cu patru ani, din acelasi depozit a mai fost sustrasa munitie.

Potrivit autoritatilor, presedintele croat, Stipe Mesici, nu-si va contramanda vizita pe care o are programata in judetul Caras-Severin. Mesici se va deplasa in doua comune cu populatie de etnie croata, respectiv Carasova si Lupac, unde masurile de securitate vor fi mult sporite. In functie de desfasurarea evenimentelor, programul vizitei ar putea fi schimbat in ultimul moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS