19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLaptele si cornul baga dihonia in PSD Gorj

Laptele si cornul baga dihonia in PSD Gorj

• Expertul guvernamental Ilie Morega: „Licitatia pentru laptele si cornul elevilor a fost masluita de prefectul Grebla • Acuzatul dezvaluie ca Morega a cistigat laptele din Mehedinti

La numai citeva zile de la anuntarea firmei care a cistigat licitatia electronica pentru laptele si cornurile elevilor din Gorj, expertul guvernamental Dan Ilie Morega acuza autoritatile ca au aranjat licitatia. Cel vizat este prefectul de Gorj, Toni Mihail Grebla, despre care Dan Ilie Morega a declarat ca „promoveaza ilegalitatea in licitatii, neajungindu-i CNLO.“ La selectia de oferte care s-a desfasurat in urma cu o saptamina au fost alese opt firme: RADPEL SRL Telesti, DERPAN Galati, ITALROM, COMZOR, GORJPAN, SUCCES, LACTIN si GATMAT PROD SRL, toate din Tirgu Jiu. Pentru licitatia din 6 septembrie au ramas firmele ITALROM, la care expertul guvernamental Dan Ilie Morega este asociat, si SC GATMAT, unde patron este Ion Gealapu si administrator – Gheorghe Sucitu.

Cistigatoare a iesit firma GATMAT, care zilele trecute a incheiat un contract cu societatea DALMERS din Tirgu Jiu, pentru achizitionarea a 12 masini care vor fi folosite la transportul produselor.

Alte contracte pentru aceeasi afacere

Pentru a putea realiza transportul pachetelor cu cele doua produse pentru elevi, GATMAT a realizat mai multe contracte cu firme de specialitate din municipiu. Dan Morega a spus ca toate aceste contracte sint fictive si ca in momentul licitatiei GATMAT trebuia sa prezinte anumite garantii privind baza materiala, conditiile de transport pe care le poate oferi, precum si garantii financiare.

„Licitatia a fost ilegala si masluita de prefectul de Gorj. Se fura din banii publici, firma nu are nici un fel baza materiala si a fost infiintata in urma cu doua luni. Toni Grebla nu are cum sa isi permita sa scoata din concurs firmele participante. Este o masura dictatoriala si comunista. Firma mea – ITALROM -, la care mai sint actionari noua italieni, a cistigat in Mehedinti. GATMAT s-a inscris pe ultima suta de metri, ceea ce nu este corect. Am discutat cu prefectul de Dolj si astept anularea licitatiei“, a spus Morega.

Contractele la care face referire expertul guvernamental au fost realizate cu SC SUCIDAVA pentru distribuirea laptelui in Dolj, SC FROGOTEHNICA, SC LEXISTAR si SUCIDAVA, pentru achizitia de autoizoterme, precum si cu SC SECAM Prod Novaci, pentru furnizarea de lapte.

„Expertul guvernamental are dreptul sa participe la o licitatie a guvernului?“

Firma GATMAT intentiona sa incheie un contract si cu societatea DERPAN din Galati, pentru a se aproviziona cu cornuri, insa, din cauza distantei, a renuntat la contract, alegind in final firma DANTEX din Tirgu Jiu. Toni Grebla s-a aratat contrariat de cele afirmate de expertul guvernamental, declarind ca il va da in judecata pe Dan Morega.

„Actiunea este platita de guvern. Expertul guvernamental are dreptul sa participe la o licitatie a guvernului? A cistigat o licitatie in Mehedinti! Firma GATMAT a fost infiintata in anul 1999 si a depus toate documentele necesare. Daca se va intimpla ceva, exista garantia de participare in valoare de 247.000.000 de lei. Nu stiu daca a fost depusa inca“, a spus Toni Grebla.

Spre deosebire de omologul sau din Gorj, Cornel Mondea, prefectul de Dolj, a afirmat ca ii asteapta pe reprezentantii firmei GATMAT sa vina la prefectura, sa semneze contractul.

„Am incheiat un proces-verbal dupa licitatie. Ii asteptam cu niste documente din care sa ne asiguram ca au capacitatea necesara sa faca acest lucru. Vom solicita garantii in afara de contractul-cadru, pentru a nu ne trezi fara lapte in anul scolar.

Expertul guvernamental Dan Ilie Morega m-a sunat o singura data si mi-a cerut citeva date despre licitatie. Mi-a spus ca el raspunde de actiunea asta in Dolj“, a declarat prefectul Mondea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS