18.7 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInvinuitul Sprinceana declanseaza vinatoarea de ziaristi

Invinuitul Sprinceana declanseaza vinatoarea de ziaristi

Cel de-al treilea dosar penal al lui Samir Sprinceana, aflat in cercetare la IJP Dolj, pare sa fi intrat si el, aidoma celorlalte doua dosare mai vechi, pe orbita NUP-ului, daca e sa judecam dupa modul astenic in care politistii efectueaza cercetarile. Dosarul 36.495, in care Samir Ionel Sprinceana este anchetat pentru comiterea infractiunilor de fals, uz de fals si evaziune fiscala, va implini un an de cind se afla pe masa Serviciului Economico-Financiar, fara sa se fi ajuns pina in prezent la vreo concluzie. Cam asta este tot ce s-a putut desprinde din dezvaluirile senzationale facute la conferinta de presa de ieri de comisarul Ilie Vilau, seful serviciului sus-amintit. Conferinta fusese anuntata inca de acum o saptamina de Iancu Bita, seful de cabinet al comandatului IJP, care promisese ca Ilie Vilau va sufla, special pentru ziaristi, praful adunat pe dosarul lui Samir Sprinceana. La conferinta insa, Vilau s-ar fi multumit facind publice doar numele celor acuzati, daca unii din ziaristii prezenti nu i-ar fi adus aminte comisarului ca Sprinceana s-ar lauda ca i-a platit factura de mobil si ca, la asa moneda de santaj, nu are a se teme de cercetarile politistilor. Comisarul a negat insa vehement aceasta acuzatie, in apararea sa sarind imediat si Iancu Bita, care a spus ca „dl Vilau are suficiente venituri incit sa-si permita sa plateasca nu unul, ci mai multe telefoane mobile“. De asemenea, Vilau a declarat ca nu se teme nici de o eventuala reactie negativa a televiziunii Oltenia TV, patronata de Samir.

„Cind am intrat in politie, mi-am asumat anumite riscuri. Nu pot sa dau inapoi si nici sa cedez presiunilor“, a adaugat comisarul.

Pentru ca, evident, nu aveau cu ce sa-l deranjeze pe Ilie Vilau, cameramanii Oltenia TV prezenti la conferinta si-au gasit alta treaba, indreptind-si obiectivele catre reporterii GdS, Terra Sat si Conflict, pesemne prea interesati de soarta dosarelor lui Samir Sprinceana. Vinatoarea a luat sfirsit cu o replica ironica din partea unuia dintre ziaristii tintuiti de operatorii invinuitului: „Mai, baieti, nu mai consumati atita banda video, va dam noi casete intregi cu noi insine!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS