10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Piulita“ si telefoanele mobile

„Piulita“ si telefoanele mobile

• O femeie din comuna doljeana Perisor a sesizat politia in momentul in care pe adresa ei au sosit mai multe facturi de telefonie mobila, desi ea nu are celular • Ea o acuza pe consateanca sa „Piulita“ ca i-a folosit buletinul de identitate pentru a incheia mai multe contracte de telefonie mobila • Dupa ce au cercetat cazul, politistii din Perisor au propus Parchetului trimiterea in judecata nu doar a celei acuzate, ci si a… victimei inselaciunii

„Prin ianuarie 2002, i-am dat buletinul de identitate consatencei mele Aurelia Olteanu, pentru ca a promis ca o sa-mi faca rost de o scutire medicala, ca sa nu mai muncesc pentru ajutorul social. Dupa care m-am trezit cu facturi de vreo 15 milioane de la Cosmorom si Dialog, pe numele meu, desi eu nu am celular. Mi-am dat seama ca Aurelia a facut abonamente la mobil pe numele meu si am anuntat politia“, a mentionat Marinela Ioani, de 26 de ani, din comuna Perisor – Dolj.

Documente ale Primariei Perisor falsificate la un birou de copiat acte din dosul Judecatoriei Craiova

Aurelia Olteanu, mai cunoscuta de sateni dupa porecla „Piulita“, sustine ca abonamentele de telefonie mobila au fost incheiate cu stirea si chiar in prezenta Marinelei Ioani. Povestea este insa mult mai complicata.

„Totul a inceput dupa Anul Nou, cind am aflat ca baiatul meu cel mare, Ionut, care este in armata la jandarmi, a amenintat ca o sa dezerteze sau se impusca daca nu ne ducem mai des pe la el. Cum nu aveam bani sa-l vizitam mai des, m-am gindit sa-i cumpar un mobil si sa ne luam si noi unul, ca sa vorbim cu el la telefon. Dar eu nu puteam sa inchei abonamente pe numele meu, pentru ca nu avem titlu de proprietate pentru casa, asa cum ne cer dealerii. Asa ca am rugat-o pe prietena mea, Marinela Ioani, sa faca abonamente pe numele ei. A fost de acord, dar mi-a zis sa-i platesc in schimb datoriile pentru bautura facute pe la oamenii din sat – vreo 200.000 de lei – de care barbatu-sau nu stia“, sustine Piulita.

Nobila poveste devine foarte incilcita, pentru ca titlul de proprietate solicitat pentru incheierea contractelor n-a mai fost, dintr-o data, necesar: „Pe 25 ianuarie m-am dus cu Marinela la Craiova, la un dealer Cosmorom, sa aflam ce acte ne trebuie pentru un abonament. Apoi ne-am dus in spatele Judecatoriei Craiova, la un birou de copiat acte. Femeia de acolo (Ancuta Tudorache – n.r.) i-a facut lu’ Ioani o adeverinta ca e din Perisor si are casa si pamint acolo, apoi a semnat-o la «primar» si «secretar» si a pus stampila ei personala. Cu adeverinta asta, eu si Ioani ne-am intors la dealer“.

„Cind a fost sa semneze contractul, Marinela a iesit afara sa vomite“

Aurelia Olteanu recunoaste ca a semnat chiar ea contractele de telefonie mobila incheiate pe numele Marinelei Ioani, dar cu titulara de fata: „Dealerul de la Cosmorom a incheiat un contract pe numele lu’ Ioani, care era de fata. Cind a fost sa-l semneze, Marinela a iesit afara sa vomite, ca bause prea mult in seara de dinainte si ii era rau. Asa ca am semnat eu. La fel s-a intimplat si pe 28 ianuarie, cind ne-am dus la Dialog. Tot eu am semnat contractul, ca lu’ Ioani i-a venit sa vomite si a iesit iara afara“.

Ambele abonamente au avut aceeasi soarta, fiind vindute – dupa cum sustine Piulita – unui bisnitar de celulare, poreclit „Vaporas“, care le-ar fi revindut unor angajati ai Prefecturii Dolj si ai Primariei Craiova. Afacere din care titulara, Marinela Ioani, n-a iesit cu mina goala: „A primit pe fiecare abonament cite 300.000 de lei. Eu nu m-am ales decit cu telefonul de la abonamentul Dialog, pe care i l-am dat lu’ fiu-meu, care avea cartela si ii trebuia doar aparatul“.

Victima n-a fost chiar inocenta

Lucratorii Postului de Politie Perisor au efectuat cercetarile, pentru a stabili cum s-au intocmit misterioasele abonamente de telefonie mobila pe numele Marinelei Ioani.

„Dosarul a fost finalizat, fiind trimis Parchetului Bailesti cu propunerea de trimitere in judecata a Aureliei Olteanu, Marinelei Ioani si Ancutei Tudorache, pentru savirsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la fals, fals privind identitatea, uz de fals si inselaciune. Am considerat ca si asa-zisa victima este vinovata, din ancheta reiesind ca faptele s-au savirsit cu acordul si implicarea acesteia“, a mentionat agentul sef adjunct Marin Nitu, seful de post.

„Stiu ca e posibil sa fac puscarie pentru ca am semnat eu contractele in locul Marinelei Ioani, dar am facut asta pentru fiu-meu, ca sa aiba telefon mobil. Dar trebuie sa spun ca si politia a facut niste ilegalitati. In primul rind, sesizarile trimise la politie si procuratura de Ioani nu sint scrise si semnate de ea, ci de un consatean de-ai mei, cu care sint in dusmanie de mult timp, asa ca nu au nici o valoare. Apoi, declaratiile pe care eu le-am dat la politie sint scrise de adjunctul sefului de post, care m-a pus sa semnez niste lucruri neadevarate fara sa-mi citeasca tot ce scrisese el acolo“, sustine Aurelia Olteanu.

Cheta pentru CAS in buzunarul Piulitei

Povestea telefoanelor mobile nu este singura grozavie a Piulitei. Satenii spun ca a mai facut-o lata la inceputul acestui an, cind a adunat o gramada de bani de la oameni, chipurile trimisa de doctorita Benonia Budriga, medic de familie in Craiova, dar nascuta la Perisor, pe listele careia sint inscrisi mai multi consateni.

„A umblat prin sat cu un tabel si a cerut cite 20.000 de lei de la oameni, pentru ca ar fi pus-o doctorita sa adune niste bani pentru CAS. Cind am intrebat-o pe doctorita, care-mi vine cam ruda, mi-a zis ca n-a pus-o sa adune nici un ban si ca a facut-o de ris prin sat“, a precizat Aurica Ciobanu. Vecinul acestuia, Victor Ruxandra, a fost si el pacalit in acest fel: „A venit si la mine, am crezut-o, i-am dat banii, apoi am aflat de la parintii doctoritei de inselatoria asta, dar banii nu i-am mai vazut inapoi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS