11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudetul Mehedinti prezinta trasee turistice, obiecte si porturi populare

Judetul Mehedinti prezinta trasee turistice, obiecte si porturi populare

Bursa Dunareana de Turism se va desfasura in acest an la Bucuresti, in perioada 27 septembrie – 3 octombrie. Aflata la cea de-a XI-a editie, in organizarea Ministerului Turismului, in colaborare cu Asociatia internationala de promovare a turismului tarilor dunarene „Die Donau“, bursa reprezinta cea mai importanta manifestare dintre actiunile de promovare organizate de catre Asociatie, eveniment care se desfasoara din doi in doi ani, prin rotatie, in tarile membre, si care are drept scop promovarea la nivel international a potentialului turistic al zonei dunarene. Evenimentul prilejuieste o mai buna cunoastere pe plan international a ofertei turistice romanesti de-a lungul Dunarii si in mod deosebit a Deltei Dunarii. Potrivit prefectului, Dan Trancota, Mehedintiul va participa la Bursa Dunareana cu un stand propriu, care va prezenta potentialul turistic al judetului. Vor fi expuse obiecte si porturi populare, pliante si oferte turistice pentru toate localitatile de pe malul Dunarii.

Doua porturi si doua trasee turistice din Mehedinti-la dispozitia turistilor straini

Interesul firmelor de turism romanesti si straine de a participa la aceasta manifestare, destinata promovarii turismului dunarean, a crescut, mai ales ca in acest an s-a reluat circulatia navelor pe intreg cursul Dunarii, iar in Romania au fost relansate cu succes programul „Croaziere pe Dunare“, precum si programele turistice pentru pasagerii straini de pe navele de croaziera, care acosteaza in porturile dunarene romanesti: Drobeta Turnu Severin, Orsova, Giurgiu, Oltenita, Cernavoda, Tulcea si Sulina.

Potrivit ministrului turismului, Dan Matei Agathon, pina in prezent, in programul „Croaziera pe Dunare“ s-au inscris 15.200 de turisti straini, in vreme ce sint 20 de nave participante. Cele 20 de motonave vor avea, in acest an, aproximativ 100 de opriri in porturile romanesti. Judetul Mehedinti participa in acest program cu doua trasee turistice importante. Primul include vizitarea fostului oras roman Drobeta, a cetatii Severinului, Muzeului Regiunii Portile de Fier si a Muzeului de Arta din Turnu Severin, iar al doilea traseu este Drobeta Turnu Severin – Schela Cladovei si include vizitarea rezervatiilor botanice Cracul Gaioara, Valea Oglanicului si Fata Virului, precum si vizitarea Insulei Banului si a Sistemului hidroenergetic si de navigatie „Portile de Fier I“. Peste 1.000 de turisti straini au vizitat deja judetul Mehedinti, prin programul „Croaziere de Dunare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS