11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFiul comisarului Mita, loctiitorul Politiei Rutiere Craiova, grav ranit intr-un accident de masina

Fiul comisarului Mita, loctiitorul Politiei Rutiere Craiova, grav ranit intr-un accident de masina

Fiul loctiitorului sefului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, Adrian Mita, a fost ranit grav intr-un accident rutier petrecut in noaptea de 8 spre 9 septembrie. Tinarul, elev in clasa a XII-a la Colegiul „Carol I“ din Craiova, se intorcea de la un raliu de noapte la care participase impreuna cu doi prieteni. Pe bulevardul Calea Bucuresti, autoturismul in care se aflau tinerii a lovit un Volkswagen Golf care se deplasa regulamentar.

„Moda“ raliurilor de noapte da fiori locuitorilor Cetatii Baniei

Pe fondul tratarii cu superficialitate a actului de comanda de catre subcomisarul Ion Dinu (seful Biroului „Politiei Rutiere“ Craiova, protagonistul a numeroase scandaluri de presa, in prezent plecat in strainatate – a cita oara? -, in concediu de odihna), in Capitala Olteniei a luat amploare un fenomen alarmant – desfasurarea raliurilor de noapte – care face din Cetatea Baniei un oras nesigur, chiar periculos pentru siguranta locuitorilor sai.

Politia rareori catadicseste sa ia vreo masura impotriva celor care sfideaza legea la volanul unui „bolid de competitie“, din simplul motiv ca „pilotii“ sint odrasle de bani gata.

Traseele favorite ale acestor amatori de distractii extreme sint: Stirbei Voda – Bucovat, A.I. Cuza – Cl. Bucuresti – Aeroport, Lapus – Caracal,

Adrian Mita a ajuns in coma la spital

Dupa ce au participat la un astfel de raliu in noaptea de 8 spre 9 septembrie, craiovenii Adrian Mita, de 18 ani, Cristian Belu, de 18 ani, si Bogdan Frantia, de 19 ani, se intorceau acasa cu autoturismul Dacia Break, cu numarul de inmatriculare DJ-10-RWD. La volan se afla Bogdan Frantia care, pe bulevardul Calea Bucuresti, in apropiere de statia PECO, a incercat sa intoarca autoturismul, dar nu a observat Volkswagenul Golf, condus regulamentar de Ovidiu Stinga, de 44 de ani, din localitate. In urma impactului, a fost accidentat grav Adrian Mita, aflat pe bancheta din spate a Daciei.

Adrian Mita – nimeni altul decit fiul comisarului sef Ion Mita, ex-loctiitor al sefului IJP Dolj, ex-prim-loctiitor al sefului Politiei municipiului Craiova, in prezent loctiitor al sefului Politiei Rutiere din cadrul IJP Dolj – a fost transportat in stare de coma de gradele II si III la Spitalul de Urgenta din Craiova, unde s-a stabilit diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut inchis si traumatism de bazin si al coloanei vertebrale.

Tinarul – elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Carol I“ – va parasi spitalul probabil peste citeva zile, refacindu-se spectaculos in doar citeva ore de la internare. Dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie, unde Adrian Mita se afla in prezent sub supraveghere medicala, este convins ca baiatul se va insanatosi fara a fi nevoie de o interventie chirurgicala.

Cazul este cercetat de lucratorii Biroului Politiei Rutiere, adica de subordonatii comisarului Ion Mita, tatal victimei, carora le va fi greu sa dea dovada de obiectivitate.

P.S. Ca dovada ca la IJP Dolj se face cea mai penibila politica de cadre (asupra careia vom reveni in cel mai scurt timp) este si faptul ca subcomisarul Ion Dinu a ajuns din inginer de la „Drumuri si poduri“ (angajat, acum citiva ani, din civilie) sef al Biroului Politiei Rutiere Craiova.

Dar cum nimic nu e intimplator pe lume, mai trebuie sa precizam ca fostul ingineras Ion Dinu este fratele fostului sef al Corpului de control al ministrului de interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS