15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctor Zureigat - prins cu ingrasaminte-n sac

Doctor Zureigat – prins cu ingrasaminte-n sac

La propunerea Politiei municipiului Craiova, Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova a dispus ieri arestarea preventiva, pe o perioada de 30 de zile, a cetateanului iordanian Mahmoud Zureigat, in virsta de 41 de ani, retinut pe Aeroportul Otopeni in timp ce se pregatea sa paraseasca tara.

„Mahmoud Zureigat este cercetat pentru savirsirea infractiunilor de fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, uz de fals, respectiv inselaciune in forma calificata, riscind o pedeapsa de pina la 20 de ani inchisoare“, dupa cum a precizat magistratul Victor Nicolcescu, procurorul general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova.

Dupa cum rezulta din dosarul intocmit de politisti, Zureigat, un medic cunoscut ca om de afaceri in bransa medicamentelor si a ingrasamintelor, a „fabricat“ documente oficiale – extrase de carte funciara eliberate, chipurile, de Judecatoria Craiova – din care rezulta ca ferma sa de la Pielesti, ipotecata pentru un imprumut, n-ar fi grevata de nici o sarcina. Garantind cu aceste documente falsificate, a achizitionat de la firma SC NITRAMONIA Fagaras ingrasaminte chimice in valoare de circa sapte miliarde de lei, pe care le-a revindut, „uitind“ sa le mai achite.

Si tot prin folosirea unor acte false, a pacalit organele fiscale, obtinind returnarea necuvenita a sumei de 4,58 miliarde de lei, reprezentind TVA.

Dat in consemn la frontiera cu o saptamina in urma, Mahmoud Zureigat a fost retinut duminica seara pe Aeroportul Otopeni, cind se pregatea sa iasa din tara.

Intr-un alt dosar, iordanianul este cercetat de Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova pentru tentativa de inselaciune, politistii considerind ca si-a incendiat o masina cu care transporta medicamente, pentru a incasa banii de asigurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS