8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBatrina putrezita de cinci luni intr-o casa din Caracal

Batrina putrezita de cinci luni intr-o casa din Caracal

Cu ea „locuiau“ fiica si nepotul, bolnavi psihic

Antonica Nitu, de 75 ani, din Caracal-Olt, a fost gasita putrezita in casa dupa cinci luni de la deces, la sfirsitul saptaminii trecute. Vecinii acesteia s-au incumetat sa anunte politia din localitate abia vineri, 6 septembrie, cind mirosul emanat din casa Antonicai devenise insuportabil. Ei nu o mai vazusera pe batrina din luna mai, dar au crezut ca este bolnava sau plecata pe la vreo ruda.

In urma sesizarii, politistii au mers la locuinta femeii unde, dupa spusele sefului Politiei Caracal, comisarul Petre Gherghe, acolo locuiesc fiica acesteia, Ortensia Constantin, de 51 de ani, si un nepot de-ai acesteia, student la ISE in Craiova, ambii bolnavi psihic.

„Sint bolnavi amindoi. Fiica Antonicai zicea ba ca maica-sa a fost trimisa de Dumnezeu pe pamint, ba ca a rugat-o sa nu o inmorminteze si indruga tot felul de lucruri de genul asta. Ei traiesc in lumea lor. Pe baiat l-am internat vineri la Spitalul Schitu-Greci pentru ca era si violent. A incercat sa ne impiedice sa o luam pe moarta si se comporta ciudat“, a povestit Petre Gheorghe.

La venirea politiei, cadavrul batrinei se afla intr-un pat si era acoperit cu mai multe paturi. Seful Politiei Caracal a spus ca batrina avea toate actele necesare inhumarii. Conform certificatului medical constatator al cauzei decesului, Antonica Nitu a murit din cauza unei insuficiente cardio-respiratorii acute si a unui accident vascular, iar certificatul de deces eliberat de Primaria Caracal arata faptul ca moartea a survenit pe 22 aprilie. Antonica Nitu a fost inmormintata de catre primarie vineri, 6 septembrie, iar fiicei sale i s-a intocmit dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS