13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAbonamentele tip VIP s-au vindut ca piinea calda

Abonamentele tip VIP s-au vindut ca piinea calda

Teatrul „Elvira Godeanu“ din Tirgu Jiu isi va deschide portile pentru spectatori peste aproximativ o luna , cu premiera nationala a spectacolului „Ultimul imparat“. Cladirea teatrului a fost inaugurata in luna iunie. Conform unei decizii a consiliului de administratie, teatrul trebuie sa aduca venituri proprii, reprezentind 10% din subventiile anuale.

„Teatrul primeste aproximativ sase miliarde de lei pe an, reprezentind salariile si intretinerea. Conform acestei decizii, noi trebuie sa facem incasari de 600 de milioane de lei din vinzarea biletelor si abonamentelor sau din inchirierea echipamentelor tehnice. De asemenea, putem inchiria sala pentru diferite activitati, la un pret de 300 de dolari pe ora“, a spus directorul Marian Negrescu.

Nici angajatii teatrului nu vor merge gratuit la spectacole

Conducerea teatrului a scos pe piata mai multe tipuri de abonamente pentru toate categoriile sociale. Cele mai scumpe sint abonamentele VIP, la pretul de 1,5 milioane de lei bucata, care s-au si vindut cel mai bine. Acestea sint tiparite in numar limitat, de doar 200 de bucati pe an, iar pina in prezent au fost epuizate aproape in totalitate.

„Pentru ca trebuie sa aducem bani la buget, am eliminat in totalitate sistemul invitatiilor gratuite pentru personalitatile locale, cunostinte sau prieteni. Toti spectatorii care vor dori sa vina la teatru va trebui sa plateasca. Nici macar angajatii nostri nu vor mai veni la spectacole gratuit. Vor beneficia de o reducere la abonament, dar tot vor plati“, a spus directorul teatrului.

Actorii vor pleca prin licee pentru a-i convinge pe tineri sa vina la teatru

Pentru a-si atrage cit mai multi spectatori pentru stagiunea 2002-2003, personalul teatrului a pus la punct un adevarat sistem de promovare. Peste 2.000 de pliante au fost distribuite de la agentia teatrala. De asemenea, a fost creata o baza de date cu toti abonatii. Acestia mai au la dispozitie un numar de telefon cu acces gratuit la care pot suna si pot face rezervari.

Dupa 15 septembrie, trupa de actori a teatrului va merge in toate liceele din Tirgu Jiu pentru a convinge tinerii sa vina la teatru. „Nu vrem ca elevii sa vina la teatru pentru ca sint adusi de profesori. Vrem sa-i convingem ca merita sa asiste la spectacolele noastre si sa decida ei singuri daca vor veni sau nu“, a mai spus Marian Negrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS