16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn cioban din Jiana si-a inscenat furtul oilor

Un cioban din Jiana si-a inscenat furtul oilor

Un cioban, in virsta de 22 de ani, din satul Jiana Mare, comuna Jiana- Mehedinti, a sesizat politistii, in noaptea de vineri spre simbata, ca in jurul orei 23.00, in timp ce se afla cu oile la pascut, in zona Manda, a fost atacat de trei persoane necunoscute, care l-au lovit cu un baston de cauciuc in zona gitului. Sorin Constantin le-a povestit politistilor ca agresorii aveau cu ei o caruta si ca a reusit sa-l prinda pe unul dintre autori. El i-ar fi luminat acestuia fata cu o lanterna, l-a intepat cu un cutit in zona abdomenului, dupa care a fugit, sesizind ca din turma ii lipsesc noua oi.

Politistii au desfasurat actiuni complexe pentru prinderea „infractorilor“

In urma verificarilor efectuate de politistii din Jiana si de echipa operativa a Inspectoratului Judetean al Politiei Mehedinti, care s-a deplasat la fata locului, s-a stabilit ca nici una din faptele reclamate de cioban nu este adevarata.

„El a inventat aceasta situatie, deoarece seful de stina i-a impus sa stea cu oile pe cimp pina noaptea tirziu, program considerat mult prea obositor de catre cioban. Pentru alarmarea organelor in drept, de a interveni fara motiv, Sorin Constantin a fost sanctionat cu valoarea maxima a amenzii prevazute de lege, 20 de milioane de lei“, a spus inspector principal Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti. Pentru a-i depista pe „hoti“, politistii mehedinteni au desfasurat activitati complexe, pe timp de noapte, de la perchezitii domiciliare si pina la numeroase interogatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS