10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRepetitia in controale este mama invataturii de minte

Repetitia in controale este mama invataturii de minte

De mai bine de trei saptamini, week-end de week-end, agentii comerciali din cartierul Craiovita Noua sint controlati in mod repetat de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Multi dintre ei nici nu au apucat sa plateasca vechile amenzi si primesc alte invitatii, pentru alte nereguli sau chiar pentru greselile vechi, pe care nu s-au grabit sa le indrepte. Comerciantii sint iritati de insistenta controalelor si se intreaba de ce au fost luati in colimator si nu sint lasati sa mai si respire. La rindul lor, inspectorii OJPC, convinsi ca repetitia este mama invataturii… de minte, sint intrigati de faptul ca amenzile repetate si substantiale nu ii conving pe agentii economici sa isi rezolve problemele.

Comerciantii au ramas inmarmuriti cind cele doua doamne care pareau a fi doua posibile cliente, hotarite sa isi umple sarsanalele cu cumparaturi pentru Sfinta Marie, au scos din genti actele si s-au legitimat ca fiind inspectori ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului. Pe buzele tuturor a rasarit acelasi: „iarasi?!!“, intrebator si exasperat. „Pai, bine, doamna, iar venirati? Ca nici nu plecara bine inspectorii de ieri si mai am si amenda de saptamina trecuta, pe care nu apucai s-o platesc!“.

Jumatate sare, jumatate pamint

Amenzile incepura sa curga. Una la SC MELIPRED IMPEX SRL, pentru oua pastrate la temperatura necorespunzatoare si oua de ciocolata expirate, una la SC ROMCOST, pentru biscuiti cu crema si eugenii… in bataia mustii, neprotejate cu folii, alta la SNC DRAGUSIN, pentru multe nereguli: mustar, margarina si conserve pastrate la temperaturi necorespunzatoare, vegeta fara elemente de identificare si piine neprotejata prin acoperire.

Un aspect deosebit al controlului a fost ca multe din magazinele controlate aveau in rafturi, spre comercializare, sare neiodata, produsa de SC ALIVAIS IMPEX SRL. Sarea a fost analizata cu ceva timp in urma de inspectorii OJPC si s-a constatat ca este improprie consumului, din cauza continutului foarte mare de pamint. Prin urmare, comerciantilor li s-a atras atentia sa nu mai achizitioneze produsul respectiv si sa scoata de la vinzare stocul existent.

„Unde e cloramina, doamna, ca asta e apa chioralis!“

Melania Olaru si Camelia Rosoga, cele doua inspectoare, nu au evitat nici circiuma de la Segarcea. Nu pentru a se cinsti de Sfinta Marie, ci pentru a vedea cum sint serviti clientii veniti cu noaptea in cap, atrasi irezistibil de sticlele cu vodka si spirtoase. „Tocmai faceam curatenie“, anunta din start, a scuza, barmanita Anisoara Dinica. Mustele roiau in incinta unitatii, parca bete si ele de aburii alcolului volatilizat si impregnat in aer. Punctul de atractie al zburatoarelor era, cu predilectie, o farfurie plina de resturi de carne si oase, deja oxidate si imbicsite.

„Sint pentru ciini“, explica barmanita. Vasele erau spalate cu detergent de rufe, iar vasul cu solutie de cloramina continea numai… apa chioara. „Ati pus cloramida aici?“. „Da, am pus“. „Unde, doamna, ca nu simt nici un miros de cloramina aici. Asta e apa chioralis!“, exclama inspectoarea Camelia Rosoga.

„Pai, sa vedeti, ca nu am apucat inca, dar voiam sa pun tocmai acum“, se fistici barmanita. Inspectorii OJPC au lasat la barul SC COREALIS SA, unitatea Segarcea, o invitatie pentru a fi prezentate actele. La fel s-a procedat si cu celelalte unitati controlate, unde au fost gasite nereguli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS