10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectul Toni Grebla a fost mustruluit de Octav Cozmanca

Prefectul Toni Grebla a fost mustruluit de Octav Cozmanca

In judetul Gorj s-au eliberat pina in prezent peste 66% din titlurile de proprietate, proportie care cu greu va putea fi ridicata pina la sfirsitul anului la necesarul de 90%. In videoteleconferinta de ieri, prefectul Toni Grebla a prezentat situatia eliberarii titlurilor de proprietate, ocolind cu delicatete procentul de punere in posesie.

Toni Grebla a amintit ca in luna august s-a inregistrat un adevarat record, fiind eliberate 3.100 de titluri de proprietate, si ca aceasta este limita maxima la care pot lucra comisiile locale.

„Am apelat si la 22 de specialisti din CNLO care sa ne ajute. Pina la sfirsitul anului vom incerca sa ne apropiem de proportia de 90%“, a informat prefectul.

Prefectul a inceput sa liciteze…

Vadit enervat de progresele raportate de Toni Grebla, ministrul administratiei publice locale, Octav Cozmanca, l-a atentionat pe prefect ca este obligat sa atinga proportia de 90%. „Vreau sa va spun, domnule Grebla, ca legea se aplica din anul 1991. Si, daca imi aduc eu bine aminte, ati mai fost prefect in acea perioada. Atrag atentia ca 90% este un criteriu de performanta“, l-a apostrofat ministrul pe prefect. Aflat in incurcatura, prefectul a inceput sa ridice stacheta: „Domnule ministru, aceasta este capacitatea tehnica maxima la care pot lucra comisiile. Vom incerca sa realizam 3.500 in lunile urmatoare… 4.000“, l-a mai imbunat Grebla pe Cozmanca.

90% la anul viitor…

Autoritatile judetului au informat ca, in ritmul actual de eliberare a titlurilor, abia in 24 de localitati se va incheia procesul de punere in posesie, urmind ca proportia de 90% sa fie atinsa abia anul viitor.

Subprefectul Eugen Vilceanu a declarat ca spera totusi ca se va atinge proportia de 90% pina la sfirsitul anului: „Este o sarcina de partid! Primarii care nu se incadreaza in grafic nu vor mai prinde al doilea mandat. Nu-i vom mai pune pe liste“, a afirmat subprefectul Vilceanu. Pentru ca au avut intirzieri la eliberarea titlurilor, specialistii agricoli si cei din comisiile de aplicare a legilor fondului funciar din 12 localitati au fost penalizati cu 10% din salariu. In comunele Glogova, Dragutesti si Hurezani, penalizarile au fost de 20%. Pentru a contribui la cresterea procentului judetean de eliberare a titlurilor, primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, le-a dat ordin angajatilor sai ca in luna septembrie sa ii aduca la semnat 300 de titluri, fata de norma lunara care a fost stabilita la 50 de titluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS