14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn singur tren a plecat ieri din Gara Drobeta Turnu Severin

Un singur tren a plecat ieri din Gara Drobeta Turnu Severin

• Severinenii au plecat spre Bucuresti sau Timisoara cu autocarul • Pina si telefonul de la informatii-gara a fost deranjat

Circulatia trenurilor a suferit ieri modificari importante, Gara Drobeta Turnu Severin fiind practic scoasa din graficul opririlor acestui mijloc de transport persoane. Decizia de a suspenda circulatia pe calea ferata, in aceasta zona, a fost luata de Societatea Nationala de Cai Ferate, ca urmare a lucrarilor de inlocuire a podului de cale ferata de la statia Prunisor. Cum trenurile au deviat pe ruta ocolitoare Tirgu Jiu, severinenii care au dorit sa plece ieri spre Bucuresti sau Timisoara a trebuit sa gaseasca alte solutii. Cele mai cistigate au fost firmele de transport, ale caror autocare tranziteaza municipiul Drobeta Turnu Severin. „Am vindut bilete dus-intors, cu reducere, cum nu s-a mai intimplat de mult timp. De obicei, in autocar urca studentii, care merg la Craiova, Bucuresti, sau la Timisoara si comerciantii care merg in tirgurile din Capitala, sa ia marfa. Am suplimentat cu un autocar numarul curselor, pentru ca solicitarile au fost mari“, a spus Aurel Neagu, administratorul unei firme de transport persoane din Drobeta Turnu Severin.

Gara a fost aproape pustie

In directia Craiova, un singur tren personal, care a ajuns pina la Girnita-statie inainte de Prunisor, a plecat ieri din Gara Drobeta Turnu Severin. Din aceasta statie s-a asigurat transportul pina la statia Igiroasa, dincolo de Prunisor, unde alte garnituri de tren au preluat calatorii, spre Craiova si Tirgu Jiu. Putini au fost insa cei care au folosit aceasta cursa, astfel ca salariatii statiei nu au avut prea mult de lucru. Mai mult, acestia au renuntat sa mai dea informatii, robotul telefonului din gara severineana informind, aproape toata ziua, faptul ca „abonatul este in acest moment deranjat“. Gara, animata intr-o zi obisnuita, a fost ieri aproape pustie, singurele locuri populate fiind cele din apropierea autocarelor, care plecau spre seara in Iugoslavia si care stationeaza aici. Doar in jurul orei 16.00, trenul personal, care s-a intors de la Girnita si care a plecat spre Timisoara, a adus in gara citiva calatori. Lucrarile vor fi finalizate astazi dimineata, cind circulatia va fi reluata, in jurul orei 7.00, dupa graficul normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS