14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe restructureaza invatamintul tehnic romanesc

Se restructureaza invatamintul tehnic romanesc

Ministrul educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu, impreuna cu presedintele Academiei de Stiinte Tehnice, Radu Voinea, si cu reprezentanti ai universitatilor tehnice din toata tara au dezbatut un proiect de lege – pe parcursul a doua zile 30 si 31 august – la Casa Universitarilor din Craiova. Proiectul vizeaza restructurarea invatamintului tehnic romanesc prin adoptarea modelului european si american in doua trepte: treapta Bachelor – cu durata de patru ani pentru obtinerea diplomei de inginer, si treapta de Master. Rectorul Universitatii din Craiova, Mircea Ivanescu, a afirmat ca, in aceste conditii, „diplomele vor fi recunoscute in lumea universitara internationala“. Ministrul educatiei a sustinut necesitatea ca universitarii si academicienii sa se implice mai mult pentru a influenta deciziile politice care afecteaza evolutia invatamintului tehnic romanesc.

La conferinta de presa, Ecaterina Andronescu a raspuns intrebarilor ziaristilor si a infirmat zvonul potrivit caruia venirea acesteia in Craiova avea ca scop schimbarea conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, recte Constantin Busoi.

Aceasta a declarat in exclusivitate pentru cotidianul Gazeta de Sud ca a fost dezinformata in legatura cu Memorandumul semnat cu Banca Mondiala, in care s-ar fi stipulat tinerea secreta a valorilor contractuale. In prezenta noastra, ministrul educatiei si cercetarii a sunat la Directia Generala de Reabilitare a Scolilor din cadrul MEC si a dat dispozitie ca, dupa fiecare licitatie organizata, sa fie dat un comunicat de presa, in care sa se precizeze numele societatii cistigatoare, precum si valoarea contractuala, pentru a se inlatura orice suspiciune. Astfel, nu este exclus ca unii dintre subalternii ministrului, care au dezinformat, sa dispara din functii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS