12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Lacul Bulucea“ din cartierul Rovine a fost asanat

„Lacul Bulucea“ din cartierul Rovine a fost asanat

Dupa ce a citit in Gazeta de Sud ca una dintre strazile Craiovei risca sa devina o mlastina pentru ca functionarii primariei nu-si fac datoria, municipalitatea a inceput sa toarne bitum pe strada Popescu Voitesti, din cartierul Rovine.

„Lacul Bulucea“- asa cum fusese botezata de locatarii blocurilor din zona balta plina de mormoloci si stuf din mijlocul strazii – a fost asanat ieri. Locatarii pot spune acum ca stau „la oras“.

Strada cu pricina figura in documentele primariei ca fiind betonata inca din 1985. Desi locatarii din zona au semnalat de mai multe ori situatia la primarie, edilii i-au luat de nebuni, spunind ca nu se poate asfalta o strada de doua ori. Asta cu toate ca nu se deplasasera in zona pentru verificarea reclamatiilor. Singurele „vizite“ erau, dupa cum spun locatarii, doar atunci cind fabrica de alcool de pe strada respectiva organiza petreceri. In semn de solidaritate cu cetatenii de pe strada Popescu Voitesti, redactorii GdS au defilat pe 23 august prin „Lacul Bulucea“.

„Este inacceptabil ca de aproape 20 de ani nu a mai trecut nimeni pe acolo“

La doar o saptamina de la marsul de protest, municipalitatea s-a sesizat. Reprezentantii administratiei locale spun insa ca aceasta masura este numai una provizorie, deoarece, din 2003, strada Popescu Voitesti este prinsa in programul de investitii pentru asfaltare.

„Este inacceptabil ca de aproape 20 de ani sa nu mai treaca nimeni pe acolo si sa nu se ia nici o masura. Pe acea platforma trebuia amplasata piata de la gara. Se putea face acolo un comert civilizat, cum este in cartierul Valea Rosie. Noi incercam sa rezolvam partial acum problema, iar in 2003 vom finaliza lucrarile de investitii pe aceasta strada“, a spus Antonie Solomon, viceprimarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS