25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Stiri diverse

Fotbal, volei si salubritate, la ultima rectificare a bugetului Craiovei

Rectificarea bugetara de la sfirsitul saptaminii trecute a adus in plus 5,2 miliarde de lei, suma fiind repartizata pentru sport si Serviciul de salubritate. Cea mai mare parte a fondurilor s-a folosit pentru achizitionarea a 40.000 de actiuni la clubul de fotbal „Universitatea“ Craiova, in valoare totala de patru miliarde de lei. La acelasi capitol (cultura, religie si alte actiuni privind activitatea sportiva si de tineret), s-au suplimentat cheltuielile pentru volei, cu 600 de milioane de lei, iar alte 638 de milioane au fost folosite pentru achitarea restantelor la activitatea de salubritate din Craiova. Restanta catre acest servicu se ridica in prezent la 1,5 miliarde de lei.

(B.G.)

Un severinean avea o grenada in casa

Activitatea pirotehnicienilor de la Inspectoratul Judetean de Protectie Civila Mehedinti a fost foarte incarcata in aceasta luna. La sfirsitul saptaminii trecute, pe strada Dorobanti, din Drobeta Turnu Severin, la locuinta lui Gheorghe Slapciu a fost descoperita o grenada. Acesta a gasit proiectilul in timp ce incerca sa scoata pardoseala dintr-o camera a casei sale, pe care incerca sa o renoveze. Grenada, datind din al doilea razboi mondial, era in perfecta stare de functionare si, la o lovitura puternica, putea provoca un dezastru. In aceasta luna, pirotehnicienii mehedinteni au mai fost solicitati sa intervina in citeva localitati din judet. La Schela Cladovei si Gogosu, doi cetateni au descoperit cite o grenada activa in timp ce sapau in curtea casei, iar pe strada Walter Maracineanu, din Drobeta Turnu Severin, o alta grenada a fost descoperita cind locuitorii din zona au incercat sa sape o fintina. Un adevarat arsenal a fost insa descoperit, in urma cu aproximativ o saptamina, pe raza localitatii Strehaia, cind un agent de circulatie, la un control de rutina, a gasit in portbagajul unui autoturism, inmatriculat in judetul Deva, 29 de grenade defensive, 73 de grenade ofensive de exercitiu, sapte mine antiblindate si 34 de mine antipersonal. Acestea urma sa fie valorificate la depozitul de deseuri REMAT Strehaia. Politistii continua cercetarile in acest caz. Potrivit purtatorului de cuvint al Inspectoratului Judetean al Protectiei Civile Mehedinti, comisar principal Florentin Dragomir, toate grenadele descoperite in ultima vreme vor fi detonate intr-un poligon special.

(F.L.)

O firma din Severin, data cistigatoare fara licitatie

Consilierii severineni au aflat, la ultima sedinta ordinara, ca pe materialul intocmit in vederea preluarii in administrare a balastierei de la Gura Vaii era trecuta deja o societate de constructii, desi licitatia nu s-a desfasurat inca. Firma de constructii Transilvania SRL era data deja potential cistigatoare a obiectivului. S-a votat pentru eliminarea societatii din materialul intocmit.

(F.L.)

La un pas de a intra cu masina in Dunare

Un mehedintean a scapat aproape nevatamat, dupa ce autoturismul pe care il conducea s-a oprit la citiva metri de Dunare. In timp ce se deplasa pe raza localitatii Hinova, Matei Venus, de 37 de ani, a pierdut controlul volanului, a intrat prin parapetul de pe marginea soselei si s-a oprit cu autoturismul, dupa o cadere de la trei metri, in stufarisul de pe malul Dunarii. In urma accidentului, soferul a scapat cu rani usoare. Din cercetarile politistilor a rezultat ca barbatul nu consumase bauturi alcoolice, dar era foarte obosit.

(F.L.)

Tilhari arestati in Mehedinti

Politistii mehedinteni i-au identificat, prins si arestat pe Tache Nicusor, de 19 ani, Vasile Cristinel, de 17 ani, si Mitu Costel, de 19 ani, toti din comuna Gogosu – Mehedinti. Cunoscuti cu antecedente penale, in noaptea de 11 spre 12 februarie, cei trei au savirsit infractiunea de tilharie, victima fiind consateanul lor, Vuvrea Constantin, de 74 de ani.

(F.L.)

Societati comerciale sanctionate

Inspectorii sanitar-veterinari mehedinteni au efectuat, in aceasta saptamina, actiuni de control la 21 de magazine alimentare, 11 restaurante si snack-baruri, trei piete agroalimentare, patru ateliere de preparate, trei depozite alimentare si trei laboratoare de cofetarie. Principalele deficiente constatate au fost lipsa documentelor de provenienta a produselor, spatiile comerciale sau de prelucrare neigienizate, admiterea la vinzare a personalului fara control medical, precum si transportul produselor de origine animala cu mijloace de transport neautorizate. „Au fost gasite nereguli la AF Buzgure Constantin si SC COCO SRL – magazine din localitatea Prunisor, SC LION OIL – restaurant PECO, din localitatea Ciochiuta, SC BELSUG SRL din Strehaia, SC POPAS CASTRO SRL, un magazin alimentar din Izvorul Birzii“, a spus dr. Traian Maritoiu, inspector de specialitate in cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Mehedinti. Pentru deficientele constatate, au fost aplicate amenzi in valoare de opt milioane de lei.

(F.L.)

Un militar in termen a avariat o masina si s-a izbit de un copac

Un militar in termen de la Comandamentul Judetean de Jandarmi Mehedinti, aflat se pare in stare de ebrietate, la sfirsitul saptaminii trecute, a avariat un autoturism care apartinea unor amici. Barza Ionut, din Salcia-Mehedinti, se afla intr-o permisie de trei zile si a dorit sa se plimbe cu autoturismul unor prieteni, desi nu avea carnet de conducere. Dupa ce a baut citeva beri, el a plecat cu masina, dar a acrosat un alt autoturism, dupa care s-a oprit intr-un copac. Potrivit sefului de Stat Major, de la Comandamentul Judetean de Jandarmi Mehedinti, Constantin Erceanu, militarul, care mai avea doar o luna pina la finalizarea stagiului militar, va fi prezentat luni Parchetului Militar Craiova: „Dupa ce am primit informatia, s-a luat masura ca o comisie comuna, din cadrul Comandamentului si al Inspectoratului de Politie Mehedinti, sa efectueze cercetari si verificari pentru stabilirea exacta a cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs acest accident. Soldatul, care se afla in afara orelor de program in momentul accidentului, va fi prezentat in fata Parchetului Militar Craiova, pentru a fi audiat si pentru a se dispune masurile legale“.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS