18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicalistii de la RULMENTI Slatina au plecat sa picheteze sediul APAPS Bucuresti

Sindicalistii de la RULMENTI Slatina au plecat sa picheteze sediul APAPS Bucuresti

70 de sindicalisti din cadrul SC RULMENTI SA Slatina ar fi trebuit sa plece astazi dimineata la Bucuresti pentru a picheta sediul Autoritatii pentru Privatizare, actionarul majoritar al societatii si „capul tuturor rautatilor“ in opinia oamenilor. Acestia au obtinut autorizatie de la Primaria Capitalei pentru a organiza actiuni de protest, timp o saptamina, iar sindicalistii erau hotariti vineri, 30 august, sa nu se miste din fata sediului APAPS pina nu li se va da o solutie concreta pentru iesirea din situatia critica in care se afla fabrica.

Acest demers are loc in conditiile in care, dupa o pauza de citeva luni, sindicalistii de la RULMENTI Slatina au reluat seria protestelor miercuri, 28 august, iar o delegatie formata din sapte sindicalisti, in frunte cu directorul societatii, Victor Barbu, s-a intilnit a doua zi cu deputatul de Olt, Florin Georgescu. Acesta le-a promis ca va interveni pentru ca privatizarea sa fie finalizata pina la sfirsitul lunii septembrie:

„Am vorbit cu ministrul Musetescu si mi-a spus ca anuntul de privatizare va fi dat luni (astazi – n.r.). Se va merge pe o procedura scurta, de zece zile… Stati linistiti ca pina la sfirsitul lunii septembrie veti fi privatizati“.

Cu toate acestea, liderii sindicali ai fabricii au hotarit ca e mai bine sa mearga sa protesteze la Bucuresti, pentru a fi siguri ca de aceasta data vor fi luati in seama si se va intimpla ceva. Ei vor fie sa se realizeze privatizarea cit mai rapid si sa li se dea salariile restante, fie sa se declare falimentul si sa poata intra in somaj.

Ei acuza conducerea APAPS ca a lasat fabrica de izbeliste si chiar impiedica privatizarea societatii, care este considerata in prezent ca fiind singura solutie pentru evitarea falimentului. De asemenea, ei sint suparati ca li se pun bete-n roate la incercarea de obtinere a unor venituri din inchirieri sau vinzari de bunuri ale societatii, pentru a mai face rost de bani de salarii. Sindicalistii sustin ca, de la inceputul acestui an, fiecare angajat nu a primit in total mai mult de trei milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS