17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Sase, Ojepeceu'! Inchideti usa si toata lumea pe burta!“

„Sase, Ojepeceu’! Inchideti usa si toata lumea pe burta!“

Buticurile din cartierul Craiovita Noua au constituit in acest week-end tinta controalelor inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj. Din rafturile strimte si prafuite din numeroasele magazinase care au impinzit cartierul cu pricina, inspectorii au scos, rind pe rind, toate produsele expirate, fara termen de valabilitate sau cu acte in neregula, vindute „de bune“ clientilor creduli si cu mai putina bagare de seama. Cei care au avut „norocul“ sa primeasca vizita ojpc-istilor au primit „in dar“ amenzi usturatoare, in timp ce vecinii de peste drum, alarmati de prezenta inspectorilor, isi inchideau in mare graba dughenele, facindu-se nevazuti dupa tejghele, in lipsa de o iesire de rezerva mai dosnica din magazin.

Controlul inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj a inceput cu magazinele din imediata vecinatate a sediului SIF. Rafturile au fost luate la puricat, marfa expirata – depistata si amenzile – aplicate. Asa s-a intimplat la SC MARI DOR SRL, unde toate lucrurile erau in regula, intocmai cum se laudase, de cum s-au ivit inspectorii in pravalie,Teodora Tudor, proprietara si vinzatoare in acelasi timp. Simpatica batrinica nu se astepta probabil ca inspectorul Dumitru Ionescu sa isi „vire“ nasul si in lada frigorifica, unde a descoperit lapte deja congelat din cauza temperaturii prea scazute si, oricum, expirat. Pe linga asta, nici faina Baneasa, expirata, de asemenea, nu a scapat privirii inspectorului. Faina expirata a gasit inspectoarea Elena Harosa si la magazinul de peste drum, SC EMAL COM SRL, la care s-au adaugat citeva sticle de nectar Cappy.

Decit in picioare si amendat, mai bine pitit sub tejghea!

Cei care au prins insa de veste ca „dusmanul“ este in zona si-au inchis repede buticurile, chiar sub nasul inspectorilor, care, pina sa traverseze strada, s-au trezit fara „obiectul muncii“. Vinzatorii sau chiar proprietarii magazinelor inchise de nevoie rasuflau probabil sacadat pe sub tejghele, asteptind ca musafirii nepoftiti sa se indeparteze de la usa zavorita in graba si ei sa-si poata indrepta coloana vertebrala „sifonata“ in ascunzis.

„Oricum nu vor scapa. Mi-am notat numele firmei, SUMEX INCOM SRL, si cu prima ocazie cind voi trece prin zona voi efectua un control aici“, a spus, in fata usii inchise, Dumitru Ionescu.

„Raidul“ inspectorilor a continuat in zona Racheta, unde, la societatea TUDOR COM IMPEX SRL, deschisa de foarte putin timp, s-au gasit prajituri Magura expirate, nuga la cornet produsa de AF Serban, fara termen de valabilitate inscriptionat pe ambalaj si paleuri Leonard care aveau termenul de valabilitate scris cu pixul.

Cirnati fara identitate

La SC TIMEG IMPEX, marfa multa, magazin aratos si incapator, vinzatoare zimbarete, dar… atit! In rafturi si in vitrinele frigorifice domneau produsele expirate si neregulile: iaurt Milli, blaturi de tort expirate, salam de vara Campofrio devidat, cirnati Trandafir fara elemente de identificare, cirnati Super fara etichete, nu existau documente de provenienta a marfii si vinzatoarele nu au putut prezenta nici autorizatiile sanitare si sanitar-veterinare. Imbracate „de strada“, fara halate, si mestecind guma, angajatele au fost surprinse neplacut de descinderea inspectorilor si au bijbiit in necunostinta de cauza vizavi de neregulile existente in magazin tot timpul controlului.

Toate produsele cu deficiente gasite de inspectorii OJPC la sfirsitul saptaminii au fost distruse pe loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS