18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdeziuni intime la PSD Dolj

Adeziuni intime la PSD Dolj

• Seful Serviciului Personal, care este si liderul sindical al functionarilor din Primaria Craiova, declara ca este la zi cu cotizatia • Sever Bordu, mina dreapta a primarului Vasile Bulucea, considera inscrierea in partid o… „chestiune intima“ • Alti sefi de servicii dau cu subsemnatul pe la partid

„De unde dracu’ sa stiu io citi sint?“

Desi nu au nimic impotriva ca fiecare cetatean sa isi exprime optiunile politice si sa se inscrie in veun partid, fie el si de guvernamint, unii numesc „prostitutie politica“ modul in care numerosi functionari publici se inscriu in partidul de guvernamint numai si numai pentru a nu-si pierde umilul post, cel putin pina in 2004. Asta, desi exista multi care spun (dar nu dau cu subsemnatul) ca sint hartuiti de sefii directi, pe linie administrativa ca sa se inregimenteze in partid.

De cele mai multe ori, cei care se inscriu nu primesc nimic in schimb, ba se trezesc in situatia destul de ingrata de a fi si… controlati, si cu banii (respectiv cotizatiile) luati! Chiar in Primaria Craiova, pastorita de seniorul pesedist Vasile Bulucea, citiva oameni-cheie au carnet de membru.

Ion Acrivopol, seful Serviciului Personal, prin fata caruia trec toate cererile de angajare si care este in acelasi timp si liderul de sindicat al celor 310 functionari, si-a recunoscut fatis simpatia pentru cei trei trandafiri politici. Sever Bordu, mina dreapta a primarului si care, prin natura functiei, nu rateaza nici o licitatie pentru lucrarile publice din municipiu, a fost mai discret si mai nervos:

„Ce treaba are asta?! Este o chestiune personala, chiar intima! Ce treaba aveti daca omul are o optiune politica sau alta? Daca are nevasta sau nu? Va rog sa nu imi mai puneti astfel de intrebari!“ Si lista inca nu e completa. Sau completata!

In calitate de sef pe linie administrativa, primarul Vasile Bulucea spune ca nu are o evidenta a tuturor functionarilor din primarie care ii sint subordonati si politic. „Pai de unde dracu’ sa stiu eu citi sint in PSD? Doar pe unul il stiu: Bordu! De Acrivopol nu stiam! Daca sint din PSD ar trebui sa munceasca si mai mult, dar nu vedeti ce prostii fac la sedintele de consiliu?“, s-a suparat pe functionarii lui Vasile Bulucea.

Doua federatii nationale nu vor administratie politizata Federatia Nationala Sindicala a Functionarilor Publici (FNSFP) si Asociatia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) a solicitat joi Guvernului si Parlamentului Romaniei sa adopte rapid masurile necesare combaterii eficiente a coruptiei institutionalizate.

Reprezentantii functionarilor publici cer guvernului modificarea si completarea actualului Statut, prin stabilirea incompatibilitatii intre calitatea de membru al unui partid politic si calitatea de functionar cu functie de conducere, precum si sanctionarea drastica a demnitarilor si functionarilor publici care se afla in situatii de incompatibilitate cu functia ocupata.

„Noi vrem sa evitam politizarea administratiei publice locale. Atit FNSFP, cit si ANFP cer sa se modifice Statutul functionarului public, stabilind interdictia pentru functionari de a face parte dintr-un partid. Daca se stabileste ca exista o incompatibilitate intre functia de conducere din cadrul administratiei publice locale si calitatea de membru de partid, acestia pot fi demisi din functia publica si ei pot raspunde chiar penal daca se dovedeste ca nu au fost sinceri atunci cind, la numirea intr-o functie de conducere, au declarat ca nu fac parte din nici un partid“, a spus Bogdan Draghici, presedintele celor doua organisme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS