15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSantierul Naval Orsova a lansat la apa cea de-a 12-a nava din acest an

Santierul Naval Orsova a lansat la apa cea de-a 12-a nava din acest an

Din 2003, la Orsova se vor construi si nave pentru transport pasageri

Navalistii orsoveni au lansat la apa, ieri dupa-amiaza, nava Marinda Liane, una dintre cele mai mari tipuri de vase pentru transport containere, pe care le construieste Santierul Naval din Orsova. Vasul, cu o lungime de 135 de metri si echipat cu doua motoare de 1.200 CP, va transporta 580 de containere, intre Rotterdam si Bassel.

Beneficiara a vasului este o familie de olandezi, care a comandat mai multe nave la santierul orsovean. Doi dintre membri acestei familii au stat timp de o luna si jumatate si au asistat la finalizarea navei la Orsova.

„S-au imprietenit deja cu mai multe familii de navalisti orsoveni si au cunoscut foarte multi oameni aici. Ne bucura faptul ca mai multi membri ai acestei familii au ales santierul nostru, pentru a-si comanda nave, si s-au declarat multumiti, de fiecare data. In ianuarie, pentru acelasi beneficiar, vom lansa un alt vas“, a spus Constantin Badoiu, director general al Santierului Naval Orsova.

Pina la sfirsitul acestui an, navalistii orsoveni vor mai lansa sase nave, din totalul de 18 programate. Tot din acest an, se va trece treptat si la constructia de vase de transport pasageri, dupa ce santierul a intrerupt un timp aceasta activitate.

„Vom construi un iaht, pina la finele anului, urmind ca anul viitor sa trecem treptat si la construirea de nave pentru transport pasageri“, a mai spus Constantin Badoiu.

In acest an, Santierul Naval Orsova a primit „Steaua de aur pentru calitate“, conferita de catre Comitetul Director al celui de al XIX-lea Congres International de Calitate, care a avut loc la Paris, insemnind recunoasterea situarii santierului printre liderii mondiali in domeniul constructiei de nave fluviale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS