13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn septuagenar din Craiova parcurge zilnic 120 de kilometri cu bicicleta

Un septuagenar din Craiova parcurge zilnic 120 de kilometri cu bicicleta

Marin Nica are aproape 70 de ani, iar in ultimii 20 nu s-a despartit deloc de bicicleta sa, o „Penza“ ruseasca, pe care a parcurs mii de kilometri.

Batrinul este intr-o forma fizica excelenta. Fost profesor de istorie, a facut gimnastica si inot de performanta in timpul facultatii, iar in prezent cutreiera toate santierele arheologice ale Olteniei, in speranta ca va gasi ceva cu adevarat interesant. In timpul liber, Marin Nica pregateste o carte in care va aduna experienta de o viata intr-ale arheologiei. Lucrarea se va intitula „Neoliticul Olteniei“ si va fi editata in toamna acestui an.

Originar din comuna Farcasu de Sus (judetul Olt), craioveanul septuagenar parcurge aproape zilnic distanta pina in localitate, care insumeaza aproape 120 de kilometri dus-intors. Si asta, pe orice fel de vreme.

„Ma saturasem sa fac cu mina la ocazie“

„Fac in jur de doua ore pina la Farcas, cu bicicleta, si ma intorc in aceeasi zi. Cind ajung acasa, cad rupt de oboseala. Dar este bine, ca am conditie fizica. Ideea cu bicicleta am avut-o dupa ce ma saturasem sa fac cu mina la ocazie. Acum ma cunoaste lumea pe oriunde trec si ma intreaba de sanatate. Ma opresc din cursa doar pe la fintini, ca sa beau o gura de apa“, a spus Marin Nica.

Pentru ca mersul cu bicicleta a devenit deja un hobby, batrinul intentioneaza sa faca un drum mai lung, pe traseul Craiova-Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS