18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii romani au obtinut medalii de aur la Olimpiada Internationala de Informatica din Coreea de Sud

Elevii romani au obtinut medalii de aur la Olimpiada Internationala de Informatica din Coreea de Sud

Elevii romani au obtinut doua medalii de aur si una de argint la Olimpiada Internationala de Informatica, desfasurata in Coreea de Sud, concurs la care au participat reprezentanti din 79 de tari, informeaza Biroul de presa al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC).

Lotul olimpic de informatica al Romaniei, care va sosi miine, la ora 3.45, pe Aeroportul Otopeni, va fi intimpinat de ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu.

„Intr-o competitie care a reunit 276 de concurenti din 79 de tari – record absolut de participare – elevii romani au obtinut rezultate remarcabile: doua medalii de aur si una de argint. Astfel, Daniel Dumitran, elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a egalat performanta din anul 2000, cucerind o noua medalie de aur“, se arata in comunicatul MEC.

De asemenea, Radu Berinde, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Tudor Vianu din Bucuresti a obtinut medalia de aur, iar Victor Costan, elev in clasa a XI-a la la acelasi colegiu, a cistigat medalia de argint. „Este pentru a patra oara in istoria participarii tarii noastre la Olimpiada de Informatica – prima editie a avut loc in 1989 in Bulgaria si a adunat la start doar 13 tari – cind elevii romani obtin doua medalii de aur“, se mai arata in comunicatul MEC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS