15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicalistii de la Portile de Fier au reluat pichetarea sediului HIDROELECTRICA

Sindicalistii de la Portile de Fier au reluat pichetarea sediului HIDROELECTRICA

• Ei il acuza pe directorul general, Eugen Pena, ca a distrus sectorul de reparatii • Sindicalisti din Craiova si Tirgu Jiu participa la proteste

Sindicalistii de la Portile de Fier au reluat de ieri pichetarea sediului HIDROELECTRICA din Drobeta Turnu Severin, dupa o intrerupere de aproximativ o saptamina a protestelor. Pentru ca nu s-a ajuns la o intelegere intre administratie si sindicalisti, privind renuntarea la externalizarea serviciilor de revizii si reparatii, aproximativ 80 de sindicalisti de la Portile de Fier au protestat ieri, intre orele 15.00 si 16.00, in fata sediului societatii. Lor li s-au alaturat doua delegatii, de la CET Craiova 2 si de la sucursala din Tirgu Jiu.

„Reprezentam Federatia Termoelectrica si am venit cu o delegatie de la Sindicatul independent CET Craiova 2, care este cel mai apropiat de Drobeta Turnu Severin, pentru a sprijini colegii nostri, in actiunea de pichetare. Aceasta reorganizare este o greseala, pentru ca toate societatile care au realizat astfel de actiuni au realizat mai apoi un pret mai ridicat al productiei. Am venit numai citiva, dar, la un eventual miting, vom veni cu autobuze intregi. Sintem alaturi de ei, iar Federatia Termoelectrica are sindicate din centralele din Bucuresti, Constanta, Iasi, Borzesti, Arad, Oradea, Timisoara, Isalnita, care vor sprijini aceasta actiune“, a spus Beletei Vincentiu, vicepresedintele Federatiei Termoelectrica. „Jos mafia din HIDRO!“ si „Pena nu uita/Hidro nu este a ta!“, au fost lozincile cele mai des scandate ieri de catre sindicalisti.

„Directorul nostru, Eugen Pena, a reusit sa puna pe butuci reparatiile!“

Liderul sindicatului de la Portile de Fier, Cristian Popescu, a acuzat ieri conducerea HIDROELECTRICA de neimplicare in rezolvarea situatiei si de faptul ca, in prima jumatate a anului, societatea a inregistrat pierderi importante:

„Directorul nostru general, Eugen Pena, a reusit sa puna pe butuci reparatiile si sa produca o paguba recunoscuta, de 300 de miliarde de lei, pe primele sase luni, desi noi credem ca aceasta pierdere se ridica la aproximativ 1.000 de miliarde de lei. Probabil ca a mai incheiat si citeva contracte, pentru exportul de energie electrica ieftina din Romania. In aceste conditii, ii obligam pe cei de la Termo sa lucreze, in loc sa-si faca stocurile si reparatiile pentru iarna, in aceasta perioada, fapt ce se va reflecta in costuri“.

Sindicalistii de la Portile de Fier au depus o solicitare de pichetare a sediului guvernului, pentru ziua de miercuri a saptaminii viitoare.

„Am dorit sa pichetam si Prefectura Mehedinti, dar, cum ni s-a oferit platoul din fata teatrului, nu avem nimic de-a face cu actul cultural si am preferat sa pichetam numai sediul Hidrocentralei Portile de Fier. Vor veni, in zilele urmatoare, si colegi de la alte sucursale. Daca guvernul nu va da un semnal pozitiv, prin respectarea acordului social, protestele noastre vor continua“, a mai spus Cristian Popescu.

Guvernul a aprobat, la inceputul lunii august, infiintarea a opt societati comerciale, prin reorganizarea societatii Hidroelectrica, avind ca obiect principal de activitate asigurarea serviciilor de reparatii si alte activitati cu caracter de prestari servicii, ceea ce a condus la nemultumirea salariatilor din aceste sectoare, care se tem ca nu vor mai avea siguranta locurilor de munca.

Denumite „Hidroserv“, societatile vor avea sediile in orasele Drobeta Turnu Severin, Piatra Neamt, Cluj-Napoca, Curtea de Arges, Rimnicu Vilcea, Sebes, Slatina si Hateg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS