22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi tineri au fost prinsi in flagrant „usurind“ un torpedou de bani

Doi tineri au fost prinsi in flagrant „usurind“ un torpedou de bani

Prin metoda „filaj“, ei au mai comis zeci de furturi

„Mascati“ in actiune, trecatori curiosi, valutisti agitati si speriati ca au fost luati „pe nepregatite“, tipete si injuraturi venite din multime. Aceasta a fost atmosfera miercuri, 21 august, in jurul orei 13.00, in zona Vacanta-BCR din Slatina. Doi tineri au fost prinsi in flagrant in timp ce furau dintr-un autoturism condus de Florentina Cazan, din Slatina, suma de 100 de milioane de lei. Hotii sint Anghel Tosun, de 35 de ani, din Bucuresti, „pripasit“ in comuna Babiciu – Olt, si Sorin Mirel Tugui, de 25 de ani, din aceeasi comuna, cunoscuti in zona ca prieteni si „asociati“ la comiterea de fapte antisociale.

Evenimentul s-a produs in conditiile in care Inspectoratul Judetean de Politie Olt a dispus masuri deosebite de creare a unor dispozitive de supraveghere a zonelor bancilor, ca urmare a numeroaselor reclamatii primite din partea unor persoane care fusesera „praduite“.

In acea zi, politistii luasera in colimator autoturismul Dacia break cu numarul de inmatriculare OT-02-HSK, de culoare rosie, despre care aflasera ca este folosit de obicei de autorii furturilor comise in zona bancilor. Adjunctul comandantului IJP Olt, col. Gheorghe Paltin, a declarat: „Se efectueaza cercetari pentru documentarea intregii activitati infractionale. Orice speculatii facute in prezent cu privire la aceste aspecte nu au nici un suport material sau moral. Dupa definitivarea cercetarilor vor fi facute publice si alte amanunte“.

Peste 600 de milioane de lei proaspat iesite din banca – „produse“ in doar patru luni

In prezent, politistii au inregistrat opt reclamatii de furturi, in care autorii au operat in aceleasi zone si in mod asemanator. Aurel Cotet, inginer silvic la Directia Silvica Olt, a mers la BCR pe 24 aprilie 2002, intre orele 14.30-15.00, pentru a ridica 140 de milioane de lei din contul sau. Cind sa plece cu autoturismul proprietate personala a constatat ca avea pana la una din rotile din spate. A pus banii pe bancheta din stinga-fata, a demontat roata pentru a remedia defectiunea, iar dupa putin timp, cind a vrut sa ia o piesa din masina, a constatat disparitia acestora. Cind s-a uitat in jurul sau, i-a vazut indepartindu-se in graba pe doi tineri care se oferisera cu putin timp in urma sa-l ajute la demontarea rotii si pe care ii refuzase.

Pe 27 mai, Sorin Sefciuc, din Slatina, a mers, de asemenea, la BCR unde a ridicat 26 de milioane de lei, dupa care s-a deplasat la trezorerie, pe strada Nicolae Titulescu, si a parcat autoturismul in zona. Dupa ce a iesit din institutie a constatat furtul banilor din torpedoul masinii.

A doua zi, in jurul orei 11.30, Nicolae Militaru, din Slatina, a ridicat si el de la BCR 99 de milioane de lei, dupa care a mers la societatea GRAMINER, unde a parcat autoturismul in fata firmei, luind cu el numai 55 de milioane de lei. Revenind peste zece minute, a constatat ca i se furasera 40 de milioane de lei, trei stampile, un carnet cec, buletinul si alte documente contabile.

Stefan Ionel Stanca, din Piatra Olt, a sesizat si el furtul sumei de 23 de milioane de lei, in mod identic, pe 6 iulie.

La rindul sau, Cristian Neacsu, din Slatina, a reclamat ca i-a disparut suma de zece milioane de lei in timp ce autoturismul sau, marca Cielo, cu numarul de inmatriculare OT-02-FBF, era parcat in fata sediului BANCPOST din aceeasi localitate.

Lui Gheorghe Catanescu, din comuna Cirligei, i-au fost sustrase din torpedou 29 de milioane de lei, lui Andrei Marcu, din Slatina – 250 de milioane de lei, iar lui Octavian Craciun – 49 de milioane de lei. Politistii spun ca acestea sint doar persoanele care au reclamat disparitia unor sume de bani in ultimele patru luni, insa este posibil sa mai existe si alti pagubiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS