13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomanilor li s-a interzis sa mai comercializeze marfuri in pietele din Iugoslavia

Romanilor li s-a interzis sa mai comercializeze marfuri in pietele din Iugoslavia

Comercializarea oricaror bunuri de catre cetatenii romani, in pietele din Iugoslavia, a fost interzisa, incepind cu 15 august. Masura a fost luata cu ocazia intilnirii dintre autoritatile de frontiera din Romania si din Iugoslavia, organizate la punctul de trecere de la Portile de Fier I.

Potrivit purtatorului de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, cpt. Mariana Cenea, in situatia in care un cetatean roman este depistat cu bunuri de comercializare intr-o piata iugoslava, va fi sanctionat contraventional cu 150 de euro.

De asemenea, cetatenii romani care intra in Iugoslavia au obligatia de a declara suma in valuta ce depaseste 2.000 de euro. Autoritatile iugoslave au precizat ca vor efectua controale cu maxima exigenta si in conditiile legii, pentru respectarea acestor prevederi.

„Atragem atentia cetatenilor ca au obligatia de a respecta legislatia in vigoare a tarii pe teritoriul careia desfasoara diferite activitati – turism, tratament medical, sarbatori, festivitati – sau il tranziteaza“, a spus cpt. Mariana Cenea.

Micul trafic de frontiera pe care il desfasurau pina acum locuitorii judetului Mehedinti in tara vecina, la „fratii“ de peste Dunare-cum sint considerati cetatenii sirbi, a fost astfel oprit definitiv, dupa incercari repetate, in acest sens, ale autoritatilor iugoslave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS