12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste un kilogram de bijuterii din aur - descoperite la Nadlac

Peste un kilogram de bijuterii din aur – descoperite la Nadlac

Vamesii de la Punctul de frontiera Nadlac au descoperit ieri, la un roman care se intorcea din Franta, aproape 1,2 kilograme de bijuterii din aur, informeaza Directia Generala a Vamilor.

Nauris Balacean, de 35 de ani, din Craiova, a ajuns la frontiera cu un autoturism marca Renault 21. Vamesii au descoperit in borseta barbatului aproximativ 1,2 kilograme de bijuterii, iar in portbagajul masinii, ascunse in sacii cu haine, au gasit o camera video marca JVC si doua combine muzicale marcile Sony si Blue Sky. Bunurile au fost confiscate, iar bijuteriile au fost duse la sediul BNR Arad pentru expertiza. Cazul a fost preluat de Brigada de Combatere a Crimei Organizate Arad pentru continuarea cercetarilor.

Cea mai mare captura de acest gen, la Nadlac, a fost facuta la jumatatea lunii noiembrie a anului trecut, cind reprezentantii autoritatilor de frontiera au descoperit un alt craiovean care a incercat sa aduca ilegal in tara aproape opt kilograme de bijuterii din aur si valuta, insumind aproape 13 mii de dolari. Echipa de serviciu de la frontiera a gasit lipite pe corpul lui Liviu Bistor, de 34 de ani, mai multe pachetele in care erau, in total, 7,850 kg de aur, precum si diferite valute, echivalentul a 12.670 de dolari. Barbatul mai avea la el o agenda cu numerele de telefon de la 17 persoane, in dreptul acestora fiind trecute mai ales poreclele lor. Nistor, care a declarat ca venea din Franta, avea aplicata pe pasaport o viza Schengen pentru un an si iesise legal din Romania. Intrucit existau suspiciuni ca aurul si banii provin din afaceri ilicite si ca barbatul facea un serviciu de curierat, el a fost retinut si cercetat de politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS