19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectia de Sanatate Publica Gorj a inchis Tabara Sacelu

Directia de Sanatate Publica Gorj a inchis Tabara Sacelu

Conducerile Directiei de Sanatate Publica (DSP) si Agentiei Teritoriale a Taberelor Scolare (ATTS) Gorj au fost implicate saptamina trecuta intr-un scandal iscat la un control al inspectorilor sanitari in Tabara Sacelu, in urma caruia s-a propus suspendarea activitatii acestui loc de agrement pentru copii.

Elvira Sarapatin, directoarea ATTS Gorj, a infirmat vehement observatiile facute de inspectorii sanitari si a reclamat ca unul dintre acestia a jignit personalul taberei si copiii. Conducerea DSP a spus, la rindul sau, ca asteapta sesizari scrise in acest sens, iar daca se va dovedi ca inspectorul respectiv este vinovat se vor lua masuri. Avind in vedere discutiile ivite intre reprezentantii celor doua institutii, Doina Alaman, inspector sef in cadrul DSP, a decis sa nu ia o hotarire in privinta suspendarii activitatii taberei pina nu va verifica personal situatia de la Sacelu.„Am facut chiar eu un control si am constatat numeroase deficiente. Cind am dat avizul de functionare au fost mentionate anumite clauze, urmind ca administratia sa remedieze deficientele pe parcurs. Nu s-a facut ninmic in acest sens. Doamna directoare Sarapatin nu m-a insotit in control si nu am avut acces la unele magazii de lenjerie care erau sigilate. Am decis suspendarea activitatii. Aceasta va putea fi reluata cind vor remedia neajunsurile constatate de noi. Oricum, am dat dovada de intelegere pentru ca am inchis tabara dupa ce a plecat ultima serie de copii ca sa nu le facem celor de la ATTS probleme financiare, sa fie obligati sa returneze banii“, a spus medicul Doina Alaman.

Conducerea ATTS spune insa ca nu a primit o instiintare oficiala in acest sens si, profitind de faptul ca decizia de sistare a activitatii s-a dat dupa ce a plecat ultimul grup, afirma ca nu se poate inchide ceva ce nu exista. „Nu pot sa suspende o activitate care nu exista. Nici macar nu s-a facut proces-verbal la fata locului. Nu am semnat nimic“, a spus Elvira Sarapatin, directoarea ATTS. In ceea ce priveste atitudinea inspectorului sanitar, Constantin Bucur, al carui comportament a fost reclamat de reprezentantii ATTS, conducerea DSP spune ca nu a luat nici o masura pentru ca nu a primit nici o sesizare scrisa in care vreo persoana sa se plinga de atitudinea acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS