7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Captura in vama

Aproape opt tone de alimente conservate au fost confiscate de vamesii din Calafat intrucit erau nedeclarate la control si nici nu aveau certificate fitosanitare. Tirul in care s-au gasit alimentele venea din Teheran si mergea la Timisoara. Soferul iranian a fost amendat cu 30 de milioane de lei si a fost lasat sa-si continue drumul, iar alimentele vor fi valorificate de Directia Finantelor Publice Dolj.

Conservele erau transportate de cetateanul iranian Karin Mohammadi, de 39 de ani, la un concetatean de-ai sai care are un restaurant in Timisoara. La controlul vamal, soferul a declarat 14 tone de pasta de rosii si doua tone de orez, pentru care detinea certificate sanitar-veterinare si fitosanitare. Lucratorii vamali au descoperit insa aproape opt tone in plus, dintre care peste sase tone de pasta de rosii la borcan.

Pentru pasta de tomate exista o taxa vamala de 40%, echivalenta cu cea pentru calculatoare. Prejudiciul creat prin nedeclararea marfurilor ar fi depasit 200 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS