15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO femeie de 36 de ani - incendiata de un vecin beat

O femeie de 36 de ani – incendiata de un vecin beat

Victima se zbate intre viata si moarte la Spitalul Judetean din Slatina

O femeie de 36 de ani este internata la Spitalul Judetean din Slatina cu arsuri de gradele III si IV pe 40% din suprafata corpului. Un scandalagiu beat a crezut ca se va simti mai bine daca va arunca benzina pe biata femeie si apoi ii va da foc, iar aceasta se zbate acum in chinuri groaznice. Incendiatorul a fost retinut de politie.

Incendiata fara motiv

Camelia Banu, de 36 de ani, a invitat-o miercuri, 14 august, pe o prietena de familie, Aneta Mihai, de 17 ani, sa-i faca o vizita in locuinta ei dintr-un camin de nefamilisti din cartierul Progresul din municipiul Slatina. Fiind un imobil mic, unde toti se cunosc, locatarii nu prea obisnuiau sa inchida usa de la locuinta, cu exceptia noptilor. Si Camelia a procedat la fel. In camera alaturata, prietenul Cameliei, Nelu Ariciu, se uita la televizor, iar cei doi copii ai ei, de 13 si respectiv 16 ani, erau la joaca. Camelia si Aneta stateau linga un resou improvizat si gateau ciorba de vita. La un moment dat, la usa si-a facut aparitia Gheorghe Blujdea, de 52 de ani, de loc din comuna Vilcele. Cunoscut de toti locatarii cladirii ca fiind un scandalagiu, cele doua gospodine au hotarit ca sa nu-l bage in seama, mai ales ca acesta abia se mai tinea pe picioare de beat ce era. Vazindu-se nebagat in seama, barbatul s-a facut foc si para. Dupa ce a stat citeva minute in pragul usii, incercind sa intre fara succes in vorba cu cele doua locatare, acesta a desfacut capacul unei sticle cu benzina pe care o avusese la el inca de dimineata si a aruncat continutul pe cele doua femei. Intr-o fractiune de secunda, hainele celor doua s-au aprins de la stropii de benzina care cazusera pe resou. Camelia Banu s-a transformat imediat intr-o torta vie.

De pe patul spitalului, Camelia Banu isi aminteste acele clipe de cosmar: „Nici nu stiu cum de am mai avut puterea sa fug, cu tot focul de pe mine, in baie… Voiam sa ma sting cumva, nu stiu… Dar nu am reusit. Am alunecat de frica acolo si am cazut jos. De acolo parca m-au luat cei de la ambulanta. In rest nu mai stiu ce s-a intimplat“.

Sanse mici de supravietuire pentru Camelia

Camelia Banu a fost transportata citeva minute mai tirziu la Spitalul Judetean din Slatina. A fost internata imediat la Sectia ATI. Medicul de garda, care s-a nimerit a fi chiar seful Sectiei arsi, dr. Constantin Corbea, a spus: „Pacienta a fost adusa cu arsuri de gradele III si IV pe aproape 40% din suprafata corpului. Prietena ei, Aneta Mihai, a suferit arsuri ceva mai usoare, de gradul II, la nivelul bratului drept si nu a necesitat internarea, spre deosebire de primul caz. Indicele prognostic pentru doamna Banu este de 160, adica sint sanse mici de supravietuire. Nimic nu este insa prevazut cu exactitate. Noi i-am administrat solutii cristaloide – ser fiziologic etc. -, cam zece litri de lichide in 24 de ore, dar sintem totusi rezervati“.

De miercuri si pina ieri, Cameliei Banu i-au fost administrati nu mai putin de 700 ml de singe. Acest tratament ii va fi aplicat cu strictete timp de 21 de zile.

„Dupa ce vor trece cele 21 de zile, timp in care arsurile ar trebui sa se epitelizeze, va trebui sa grefam cel putin 30% din arsuri. Acest procent reprezinta de fapt chiar arsurile cele mai grave pe care ea le-a suferit, adica de gradul IV“, a mai precizat dr. Corbea. Camelia Banu va sta internata in spital cel putin 60 de zile.

Dupa aceea, daca va mai trai, trebuie luate neaparat masuri speciale, deoarece va intra in soc cronic, de unde numai Dumnezeu o va mai putea salva. Costul intregului tratament care ii va fi administrat Cameliei Banu in intervalul de timp mentionat a fost estimat la circa 100 de milioane de lei. In ceea ce-l priveste pe autorul acestei fapte abominabile, Gheorghe Blujdea se afla in arestul politiei slatinene si va fi acuzat pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor. In caz ca victima va deceda, el va fi acuzat de savirsirea infractiunii de omor, pentru care va primi cel putin zece ani inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS