19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBeneficiarii din Strehaia ai Legii 416 au spart geamurile masinii primaritei

Beneficiarii din Strehaia ai Legii 416 au spart geamurile masinii primaritei

Aproximativ 70 de persoane, indreptatite sa-si primeasca ajutoarele sociale, potrivit Legii 416/2002, au protestat ieri in fata Primariei Strehaia din cauza ca le-a fost acordat doar 30% din suma pe care se asteptau sa o primeasca. Nemultumirea protestatarilor a atins cote maxime in momentul in care au vazut ca nimeni din conducerea primariei nu vine sa le explice care este situatia reala privind banii pe care trebuia sa-i primeasca. Ei au scandat „Hotii, hotii!“ si „Primarita ne-a mincat banii!“. „Nu stim ce s-a intimplat cu banii nostri, nimeni nu vine sa ne spuna nimic. Oamenii au muncit si acum nu li se dau banii. Spun ca se vor da doar 30% din suma pe care sint indreptatiti sa o primeasca, desi guvernul acorda 80%. E bataie de joc si nu mai suportam asa ceva! Vom sta in strada, in fiecare zi, pina cind se va rezolva ceva“, a spus Titiriga A., protestatara.

Revolta impotriva primaritei din Strehaia, Georgiana Mutascu, s-a lasat cu spargerea geamurilor de la masina primariei si cu amenintari ca toate geamurile institutiei vor fi facute tandari, daca nu se va gasi o modalitate de plata a banilor.

Cele aproximativ 70 de persoane care s-au aflat ieri in fata Primariei Strehaia nu stiau insa ca Georgiana Mutascu era in concediu si nu cunoastea situatia din institutia pe care o conduce.

„Eu sint in concediu, mai am doua zile pina sa incep serviciul, si nu cunosc situatia. Cred ca am si eu dreptul la un concediu si cel mai bine ar fi sa discutati cu viceprimarul localitatii, Petre Boristeanu. Am aflat ca au spart geamurile la masina, dar nu sint in localitate si nu cunosc amanunte“.

Viceprimarul orasului Strehaia, Petre Boristeanu, a precizat ca lucrurile sint sub control si ca situatia nu este atit de grava:

„Banii au venit in proportie de 33%. Eu atit am primit hirtie de la consiliul judetean, atit ii platesc. Eu le dau banii. Majoritatea au inteles si au trecut pe la casierie de si-au ridicat sumele cuvenite“.

De asemenea, el a tinut sa ii invete pe redactorii nostri cum sa isi faca treaba: „Lasati… nu dati, dom’ne, nici o stire, ca reglementam noi situatia la fata locului. Nu este o stire bomba incit sa faceti atit caz de ea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS