20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBarbatul care si-a lovit tatal cu sapa in cap a fost arestat

Barbatul care si-a lovit tatal cu sapa in cap a fost arestat

Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis ieri un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Stan Popa, de 40 de ani, din comuna Ostroveni – Dolj. Barbatul este cercetat pentru tentativa de omor, luni seara lovindu-si tatal – Nastase Popa, de 61 de ani, din aceeasi localitate – cu o sapa in cap.

Audiat de procuror, Stan Popa nu si-a recunoscut fapta. La inceput a sustinut ca doar l-a amenintat pe tatal sau cu o secure, Nastase Popa speriindu-se si cazind pe spate, moment in care s-a lovit la cap. Aceasta varianta nu l-a convins pe procuror, care si-a dat seama ca victima nu putea sa cada pe spate si sa se loveasca la… frunte. Invinuitul a gasit imediat o explicatie, spunind ca „poate i-a cazut ceva in cap de pe masa cind era intins pe jos“.

Nici cu aceasta explicatie n-a reusit sa-l convinga pe procuror de nevinovatia sa, astfel ca invinuitul va fi cercetat in stare de arest preventiv. Stan Popa va fi supus unei expertize medicale pentru a se stabili daca avea discernamint in momentul savirsirii faptei, el fiind luat in evidenta psihiatrilor de acum opt ani, cind a fost internat in Clinica de specialitate de la Podari, cu diagnosticul sindrom discordant si oligofrenie.

Nastase Popa este internat in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, in coma de gradul III, avind sanse minime de supravietuire. Daca va muri, incadrarea juridica a faptei fiului sau va fi schimbata in omor calificat, acesta riscind o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS