15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorizatiile parcurilor de agrement de pe Litoral au fost acordate ilegal

Autorizatiile parcurilor de agrement de pe Litoral au fost acordate ilegal

Autorizatiile de functionare ale parcurilor de agrement de pe litoral au fost acordate ilegal de primarii, care nu au respectat hotarirea de guvern referitoare la masurile de organizare a activitatii de agrement in statiunile turistice, informeaza un comunicat al Ministerului Turismului.

Conform legislatiei, pentru acordarea unei autorizatii de functionare este obligatorie obtinerea, in prealabil, a unui aviz al Ministerului Turismului pentru amplasament. Singura societate care detine acest aviz, pentru sezonul estival 2002, este Univertis SA Mangalia, precizeaza comunicatul. O echipa de inspectori din cadrul Directiei Generale de Autorizare si Control a Ministerului Turismului a verificat, in aceste zile, parcurile de distractii din Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Costinesti, Neptun-Olimp, Venus si Saturn, ocazie cu care au fost evidentiate o serie de nereguli legate de cadrul legal de functionare a acestor unitati. Potrivit Ministerului Turismului, parcurile de agrement de pe Litoral sint organizate si functioneaza fara nici un fel de legislatie privind obligativitatea proprietarilor si organizatorilor de a efectua periodic revizii tehnice.

Inspectorii institutiei au constatat ca nici unul dintre utilajele actionate electric sau mecanic nu a fost avizat sau autorizat de Inspectoratul pentru Supravegherea si Controlul Instalatiilor de Ridicat (ISCIR). Totodata, in foarte multe puncte din aceste parcuri de agrement se incaseaza taxa, de regula 20.000 de lei, dar turistii nu primesc chitante, ceea ce conduce la evaziune fiscala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS