17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorii mehedinteni au rezolvat doua cazuri de coruptie

Procurorii mehedinteni au rezolvat doua cazuri de coruptie

Pe baza informatiilor obtinute de politistii Biroului economico-financiar, in colaborare cu Serviciul de informatii si protectie interna Mehedinti si SRI Mehedinti, s-a reusit documentarea faptelor comise de catre Ioan Razus, de 45 de ani, director tehnic in cadrul societatii SEVERMIND SA Drobeta Turnu Severin, constind in faptul ca, in perioada mai-iulie, acesta a pretins si primit de la Ioan Mindreci, de 28 de ani, din comuna Dirvari, suma de 800 de euro si 350.000 de lei, promitindu-i ca il va ajuta sa promoveze concursul pentru ocuparea postului de consilier juridic la societatea amintita.

Intrucit Ioan Mindreci nu a promovat examenul, Ioan Razus l-a asigurat ca il va sprijini sa se angajeze pe aceeasi functie la o alta societate comerciala din municipiu, unde a lasat sa se inteleaga ca il cunoaste pe directorul societatii si poate interveni pe linga acesta.

Pe 5 august, Ioan Razus a fost prins in flagrant in biroul sau in timp ce discuta cu Ioan Mindreci referitor la angajarea acestuia, asupra sa fiind gasite actele de identitate si de studii ale partii inselate.

In acest caz s-a dispus arestarea preventiva pentru savirsirea infractiunii de inselaciune si trafic de influenta. Pe 8 august, cadre ale politiei impreuna cu procurorul Constantin Sopalca l-au prins in flagrant pe Stefan Realini Maican, de 44 de ani, din Drobeta Turnu Severin, dispecer la sucursala Mehedinti a BCR, care primise de la Lucian Baltateanu, din Simian, suma de 100 de euro cu scopul de a-l ajuta sa obtina un credit bancar de 150 de milioane de lei cu dobinda preferentiala, credit ce se acorda in conditiile legii pentru angajarea in munca a unor persoane somere.

In urma cercetarilor a rezultat ca Maican a pretins si primit suma de 200 de dolari, pe care a spus ca o va da unor persoane din conducerea bancii pentru a-i aviza acordarea imprumutului. In sarcina lui Stefan Realini Maican s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, Parchetul Mehedinti dispunind masura de arestare preventiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS