15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Marcaje la scoli

Zilele acestea se lucreaza de zor la terminarea marcajelor din preajma scolilor si gradinitelor din Craiova. Marcarea trecerilor de pietoni trebuie facuta inainte de inceperea scolii, urmind ca, dupa finalizarea acestei actiuni, autoritatile locale sa treaca la marcarea tuturor strazilor si trecerilor de pietoni din municipiu.

(F.E.)

Semafor cu senzor activat de tramvai

In intersectia din zona podului de la Electroputere (cunoscut de soferi ca „podul suspinelor“) se intimplau frecvent accidente de circulatie, deoarece putini soferi acordau prioritate tramvaiului la urcarea pe pod. Edilii Craiovei s-au hotarit sa instaleze in panta un semafor care sa ii determine pe soferii grabiti sa lase tramvaiul sa treaca. Si nu orice fel de semafor, ci unul comandat de un senzor activat de trecerea tramvaiului. Culoarea rosie a semaforului se aprinde o data cu trecerea primului vagon si devine verde dupa ce trece ultimul vagon.

(F.E.)

Specialistii agricoli mehedinteni sint instruiti de austrieci

In aceasta saptamina, doi specialisti in consultanta agricola din Austria ii vor instrui pe specialistii din cadrul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola. Reprezentantii delegatiei austriece sint pentru prima data in judetul Mehedinti si vor incerca sa impartaseasca din cunostintele lor si agricultorilor mehedinteni. Specialistii din Mehedinti vor afla mai multe noutati in domeniu, pe care le vor transmite la rindul lor producatorilor agricoli, acestia fiind din ce in ce mai interesati de ceea ce inseamna cu adevarat o agricultura performanta si de calitate. In luna septembrie a acestui an, specialistii Oficiului Judetean de Consultanta Agricola care participa la aceste cursuri vor pleca in Austria, intr-un schimb de experienta.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS