24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTerasa care s-a prabusit peste patru oameni a fost construita fara autorizatie

Terasa care s-a prabusit peste patru oameni a fost construita fara autorizatie

Inspectoratul in Constructii Gorj si Inspectoratul Teritorial de Munca au demarat o ancheta in cazul accidentului produs vinerea trecuta in comuna Arcani. O terasa de vara s-a prabusit in timp ce sase angajati ai firmei NIC SUM TRANDING aranjau niste mese.

Doi dintre oameni au reusit sa fuga, dar ceilalti patru au fost prinsi sub darimaturi. Doi raniti au fost trimisi la Spitalul de Neurochirugie de la Bucuresti, Ion Boboc fiind in starea cea mai grava. Inspectorii in constructii au stabilit ca lucrarile la constructia respectiva au inceput si au fost finalizate fara autorizatie de construire eliberata in conditiile legii. Avind in vedere gravitatea faptei si consecintele acesteia, s-a dispus sanctionarea contraventionala cu amenda de 100 de milioane de lei a constructorului SC EDUARD SRL.

Societatea NIC SUM TRADING SRL, proprietara constructiei, a fost amendata cu 50 de milioane de lei. Inspectorii au mai descoperit ca acestea nu au fost singurele nereguli in acest caz. Ei au mai amendat constructorul cu 50 de milioane de lei pentru ca a construit fara sa intocmeasca un proiect.

De asemenea, proprietarul a primit o sanctiune de trei milioane de lei pentru ca nu a anuntat Inspectia in Constructii despre accidentul produs. Primarul comunei Arcani a fost si el sanctionat cu zece milioane de lei pentru neexercitarea controlului privind disciplina in autorizarea executarii lucrarilor de constructii. Ancheta demarata de Inspectia Muncii nu a furnizat inca nici o informatie.

„Ancheta poate dura sapte sau chiar zece zile. Trebuie luate declaratii de la angajati si de la martori. Daca lucrarea a fost executata de un constructor, acesta va raspunde la rindul sau in fata legii. Din primele cercetari reiese ca angajatii raniti aveau forme legale de munca“, a spus Alin Guta, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS